Upute Grada Rijeke kako do propusnice za napuštanje mjesta prebivališta

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice može izdati samo i isključivo građanima Rijeke odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Rijeke.

Budući da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19 (koronavirus), Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj i to kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti.

Napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka dozvoljeno je isključivo uz posebne propusnice i to samo u iznimnim situacijama. Prema odluci navedenog Stožera, jedna od takvih situacija je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka.

U tom slučaju, i samo u tom slučaju, građanima Rijeke propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Rijeke.

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice može izdati samo i isključivo građanima Rijeke odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Rijeke. Svi ostali, propusnice za ovu svrhu moraju zatražiti od stožera koji djeluju na području općine ili grada u kojem su prijavljeni. Primjerice, osobe koje su prijavljene u Kastvu, dozvolu za napuštanje Kastva iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, moraju zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Kastva, osobe prijavljene u Kostreni, od Stožera civilne zaštite Općine Kostrena i slično.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Rijeci, svoje propusnice za napuštanje područja Rijeke iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, mogu zatražiti putem maila: propusnice.cz@rijeka.hr.

 

Potrebni podaci za izdavanje ove propusnice su:

 1. Ime i prezime

 2. OIB

 3. Adresa

 4. Mjesto u koje odlazite prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka  

 5. Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

 6. Ime, prezime i OIB osobe zbog koje napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka

 7. Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

 8. Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka.

   

   

  Također, počevši od sutra (24. ožujka), sve informacije o ovoj temi građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati.

  Uz navedeni telefon i dalje je aktivna i mail adresa Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

  Prema odluci Stožera civilne zaštite RH, uz propusnicu, građani svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.

Kategorija