Uskoro 4. izdanje WineRi

13. i 14. ožujka 2020. godine u velikom šatoru na Gatu Karoline Riječke održavat će se eno-gastro festival WineRi koji će okupiti šezdesetak izlagača vina i ostalih prehrambenih namirnica.

Festival WineRi na konferenciji za medije najavili su Žarko Stilin iz Aha marketinga, Tea Cimaš iz Centra za poljoprivedu i ruralni razvoj PGŽ, zamjenik župana PGŽ Petar Mamula, direktorica Turističke zajednice Kvarner Irena Peršić Živadinov, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i Blanka Kalokira iz HGK – Županijske komore Rijeka.

Okupljeni su kazali kako se festivalom želi ojačati suradnja lokalnih proizvođača hrane te ugostitelja, kao i promovirati bogata eno i gastro ponuda ove regije. Govoreći o turističkom značaju manifestacije, koja pridonosi jačanju pozicije Rijeke kao središta urbanog turizma na Kvarneru, navedeno je kako se upravo kroz promoviranje raznolikosti gorskih i primorskih autohtonih proizvoda na tržištu može privući posjetitelje u kvarnerske krajeve te ih zadržati kao goste.

Organizatori festivala WineRi su agencija aha marketing te Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, a među brojnim pokroviteljima festivala nalaze se i Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, PGŽ i Turistička zajednica Kvarner.

Kategorija