Uskrs je – ostanite doma sa svojim najbližima!

Kao i dosad i narednih dana policijski službenici na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske nadzirati će provođenje mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, ali i svih drugih odluka, prvenstveno da bi upozorili i uputili građane da se odgovorno ponašaju i poštuju propisane mjere.

Iako je pred nama blagdan Uskrsa, kao i toplo proljetno vrijeme apeliramo na građane da ne zaborave odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom.

Uz ograničenja koja se odnose na javna okupljanja, posebno ističemo važnost pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Navedena Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi smanjili mogućnost da se na navedenim prostorima istovremeno nalazi više osoba, pozivamo građane da se na istima ne zadržavaju te da se prilikom kretanja poštuju preporučenu fizičku udaljenost i pridržavaju se svih propisanih mjera zaštite. Također, svih mjera zaštite potrebno je pridržavati se i prilikom odlaska u trgovinu ili na tržnicu.

Trenutna situacija uvelike je promijenila svakodnevicu i životne navike svih nas, ali dosljednim i odgovornim pridržavanjem propisanih mjera, posebice ostankom u svojim domovima, brigom za svoje i zdravlje drugih, svi zajedno utječemo na njeno trajanje.

Zato će, kao i dosad i narednih dana policijski službenici na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske nadzirati provođenje ove, ali i svih drugih odluka, prvenstveno da bi upozorili i uputili građane da se odgovorno ponašaju i poštuju propisane mjere.

Također, radi zaštite sudionika u prometu policijski službenici će pojačano nadzirati promet na cestama.

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje svim građanima koji će unatoč blagdanu i lijepom vremenu ostati u svojim domovima te svojim odgovornim ponašanjem sačuvati svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih, ali i svih onih koji u isto vrijeme rade radi njihove dobrobiti: od zdravstvenih djelatnika, policijskih službenika, djelatnika civilne zaštite , volontera…

Uz poruku #Ostanite doma – svim građanima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!