Uspjeli su! Trojac ostvario izazov Everesting - 20 sati trčanja i hodanja po Trsatskim stepenicama

Uspjeli su. Tri atletičara ostvarila su Everesting Izazov  u kojem sportaši izaberu neku lokaciju odnosno uspon na koju se uspinju neprekidno dok ne ostvare visinu Mount Everesta. U riječkom slučaju to su bile Trsatske stube. Mi smo ih posjetili tijekom dana gotovo na početku njihovog puta do Everesta odnosno Trsata. Pogledajte kako je to izgledalo....

 

 

Svima nam se zbog pandemije koronavirusa promijenila svakodnevica, sportašima ponajviše. Odgođena su prvenstva, natjecanja, pripreme. Ipak, neki su i ovoj situaciji doskočili. Jutros je počeo Everesting odnosno penjanje na 8848 metara, a to penjanje će tri trkača odraditi na Trsatskim stubama i to hodajući i trčeći. Riječ je o izazovu poznatom u svijetu pod imenom Everesting - u kojem sportaši izaberu neku lokaciju odnosno uspon na koju se uspinju neprekidno dok ne ostvare visinu Mount Everesta

Pavle Kruljac jedan je od odvažne trojice, član je Sportsko-rekreacijskog kluba Alba iz Labina. Kako nam je rekao spremao se za 100 milja Istre, utrka je trebala biti održana u petak, a kako je korona sve otkazala, govori nam, morao je izbaciti iz sebe svu tu energiju pa je došao na ideju da se popne na Everest Trsatskim stubama. U stopu ga prati kolega Domagoj Pauković iz Triatlon kluba Matulji: 

 - Do sada su 22 ovakva izazova ostvarena u Hrvatskoj, a samo 2 hodajući i trčeći, a sve ostalo je učinjeno na bicikli tako da mi bi mogli biti treći Hrvati koji su ovo napravili, ovaj pothvat na nogama - rekao je Domagoj. 

Treći član odvažne ekipe je Leon Kamenski iz Sportsko-rekreacijskog kluba Rika. Dečki su u osvajanje Everesta krenuli u 5 ujutro, a sve bi trebalo biti gotovo za 20 -tak sati odnosno u subotu ujutro u 1 ili 2 sata pa ih svi još stignu podržati. 

Došli smo s autima, napunili smo bunker s hranom i pićem tako da nam toga ne fali, lijepo smo se spremili za ovo. Kod špine imamo svoj bazni kamp i svako toliko dođe neka podrška iz kluba, prijatelji. U kratkom predahu govori nam Leon Kamenski, a ekipa ima i poruku za sve stanare: 

Zamolio bih stanare ako čuju neko cupkanje da ne zovu policiju ne događa se ništa čudno, samo se penjemo dok ne ostvarimo svoj cilj. 

Cilj je na kraju i ostvaren na radost atletičara, a vjerojatno i susjeda. Čestitamo Pavlu Kruljcu, Domagoju Paukoviću i Leonu Kamenskom

Kategorija