Vatrogasac iz Urinja pušten iz pritvora

46-ogodišnji Dražen Bravić, kojeg državno odvjetništvo tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, pušten je iz pritvora riječkoga Okružnog zatvora.

RIJEKA - 46-ogodišnji Dražen Bravić, kojeg državno odvjetništvo tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, pušten je iz pritvora riječkoga Okružnog zatvora. Tijekom današnjeg ročišta, saslušani su svi predviđeni svjedoci pa su prestali pritvorski razlozi. Bravić je naime, pritvoren zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Sumnjiči ga se da je kao vođa smjene vatrogasaca propustio učiniti sve da ne dođe do tragedije u kojoj je 30.-og siječnja zbog udisanja otrovnih plinova u rafineriji nafte na Urinju preminuo 37-ogodišnji djelatnik INA-e Zoran Mudrovčić.
- U svakom slučaju sam zadovoljan i osjećam se dobro, vidjet ćemo kako će bit dalje. Nikakvu odgovornost ne osjećam jer znam da nisam kriv, takav je splet okolnosti bio. Učinio sam sve što sam mogao- rekao je Bravić.
Istražna sutkinja danas je saslušala preostalo troje, od ukupno šest svjedoka. Bravićev odvjetnik Velimir Došen kaže kako su svi svjedoci izjavili da je Bravić učinio sve što je u njegovoj domeni.
- Daljnju obranu ćemo temeljiti na iskazu Dražena Bravića i saslušanih svjedoka koji kažu da je Dražen Bravić poduzeo sve što je trebao poduzeti, znači, niti jednom radnjom on nije dozvolio da dođe do nekakve greške i poduzeo je sve, čak i da spasi život gospodinu Mudrovčiću – objašnjava Došen.
Bravića su po izlasku iz pritvora dočekali njegovi kolege vatrogasci koji su organizirali i potpisivanje peticije jer smatraju da je osumnjičen nedužan čovjek. Do danas su prikupili 370 potpisa iz cijele Hrvatske. Za usporedbu, sličnu peticiju za Dražena Slavicu koji je osumnjičen za kornatsku tragediju, potpisalo je 480 osoba.
 
Autor: Gracijano Gregorović

Kategorija