Vatrogasci Jelenje pojačali aktivnosti u Gradu Petrinji

 

Prvim danom nove godine pojačana je aktivnost vatrogasaca iz Jelenja u Gradu Petrinji. Naime, za Petrinju je krenula nova smjena od tri vatrogasca iz DVD-a Jelenje s još jednim dodatnim vozilom, kako bi zamijenili ekipu iz Jelenja koja je na trenu od utorka, 29.12.2020. godine.

 

Podršku našim vatrogascima dao je osobno i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, koji se uputio na teren kako bi iz prve ruke vidio stanje u Gradu Petrinji. Prva smjena vatrogasaca sretno se vratila svojim kućama. Svojom opremom i tehnikom bili su zaduženi za sanaciju krovišta i dimnjaka.

 

- U dogovoru sa Županijskim vatrogasnim zapovjednikom slijede konzultacije za daljnje postupanje i sudjelovanje u aktivnostima na terenu – kazao je Marino Reljac, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivan Zoretić Španac iz Jelenja.

 

Podsjetimo, Općina Jelenje na račun Grada Petrinje uplatila je financijsku pomoć u iznosu od 10 tisuća kuna, a iz solidarnosti prema žrtvama odustala je od vatrometa za Staru godinu. Osim toga, iz općine je na teren poslano vozilo autokošara i vatrogasna ekipa koja daje veliki doprinos na terenu.

Kategorija