Veliko srce volontera Crvenog križa

Volonteri gradskog društva Crvenog križa Rijeka na poziv dostavljaju obroke, namirnice i lijekove

 

Ukusni obroci iz kuhinje Crvenog križa upakirani u jednokratnu ambalažu čekaju na dostavu. I njih će, kao i do sad, na kućni prag potrebitih građana dostaviti vrijedne ruke volontera. Jedan od njih je Petar Prpić.

“Evo jučer smo krenuli obilaziti stare i nemoćne ljude, a lokacije su doslovno širom cijele Rijeke. Dostavljamo im hranu i lijekove – rekao je Prpić.

Volonteri pritom posebno moraju paziti da ne dođu u kontakt sa korisnicima pa moraju slijediti točno određenu proceduru.

“Pozvonimo, pokucamo, naravno pričekamo, osoba otvori vrata, a u međuvremenu smo mi već ostavili taj paket hrane odnosno lijekova ispred ulaza, a oni ih pokupe”. - objasnio je volonter Petar Prpić.

Hvalevrijednu akciju Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Grada Rijeke građani su objeručke prihvatili.

“Mi smo za danas pripremili 20 obroka, s tim da je od toga jedan dio uz plaćanje, i to moram naglasiti za najmanje 10 dana. Onaj tko se odluči za obroke može izabrati doručak, ručak ili večeru a može i sve troje, a dostava je uvijek u vrijeme ručka.” - naglasila je Marija Vičić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

Akcija je započela u ponedjeljak, a korisnici se za nju mogu prijaviti pozivom na jedan od tri telefonska broja: 333-699, 333-493 ili 099 609 8395.

“Također imamo I dostavu živežnih namirnica ali po točno određenom popisu namirnica koje smijemo dostavljati. Dostava se plaća putem interneta ili prilikom dostave obroka.”

Veliko humano srce ali i hrabrost volontera i volonterki u ovim trenucima dolaze još više do izražaja

“Nije nas strah ali opreza nikad dosta. Dobro se osjećam, volontiranje me čini sretnim, a na kraju dana osjećate neko zadovoljstvo” - zaključio je Petar Prpić.

Stariji, bolesni i nemoćni građani pomoć trebaju i na liburnijskom području. Gradsko društvo crvenog križa Opatija poziva sve građane koji se žele uključiti da volonterski pomognu pri dostavi namirnica i lijekova, a prijaviti se mogu na telefon 712 577 i to radnim danom od 7 do 15 sati.

 

Kategorija