VIKTOR LENAC IZAŠAO IZ STEČAJA

Nakon 53 mjeseca Brodogradilište Viktor Lenac izašlo je iz stečaja

Nakon 53 mjeseca Brodogradilište Viktor Lenac izašlo je iz stečaja. Tim su se povodom u Brodogradilištu okupili svi zaslužni za spašavanje kostrenskog škvera. Prije nešto više od četiri godine situacija u Lencu činila se bezizlazna, a toga se prisjetio glavni Sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Viktor Lencu Damir Bačinović. - 8. prosinca 2003. godine, tisuću radnika šest mjeseci nije primilo plaću, škver je bio bez ijednog broda, napustili su nas vlasnici i ostali smo sami. Mogli smo otići no mi smo se odlučili svi zajedno boriti.
Novi vlasnici, pulski Uljanik i zadarska Tankerska plovidba, ulazak u Lenac drže dobrim poslom. Tankerska plovidba u Lencu će obavljati remont svoje flote, što je dugo i bila osnovna djelatnost ovog brodogradilišta.
Ministar Kalmeta najavio je odluku Vlade da dionice Lenca u vlasništvu hrvatskog Fonda za privatizaciju neće biti ponuđene na prodaju do završetka restrukturiranja hrvatske brodogradnje, a tada će pravo prvokupa imati radnici Lenca. 7. travnja na skupštini Brodogradilišta Viktor Lenac, bit će izabran, novi Nadzorni odbor i Uprava čime će u Lencu i službeno započeti novo razdoblje.
 
 
Autorica: Ivana Lulić

Kategorija