Zatvara se Opatijska ulica na najmanje 4 mjeseca

 

 

Predmet: zabrana prometa Opatijskom ulicom

 

 Od ponedjeljka, 03. veljače 2020. godine za sav promet zatvora se Opatijska ulica zbog sljedećih radova:

-       izgradnja kružnog raskrižja na Opatijskoj ulici kod križanja na ulazu u turističko naselje Costabella s južne strane i s pristupom budućim objektima sa sjeverne strane,

-       izrada kolektora i upojne građevine za oborinsku odvodnju, kompletna potrebna vodovodna, plinska i instalacija javne rasvjete i DTK komunikacije,

-        izvršiti će se i građevinski radovi za polaganje plinske instalacije i izmještenog transportnog vodovodnog cjevovoda za Opatiju.

Predviđeno trajanje radova je od 4 do 5 mjeseci.

Zbog navedenih radova zabraniti će se promet za sva vozila, i to na dijelu Opatijske ulice na kojem se izvode predmetni radovi. To je dionica Opatijske ulice od pješačkog prijelaza koji se nalazi odmah iza raskrižja sa Istarskom ulicom (sa istočne strane) ukupne duljine cca 350 m i dalje prema zapadu, odnosno dio prometnice uz Turističko naselje Costabella.

 

Na ostalom dijelu Opatijske ulice dozvoliti će se samo lokalno prometovanje, do i od stambenih objekata koji se nalaze na Opatijskoj ulici, što bi značilo da će se iz smjera istoka dozvoliti još 50 m lokalnog prometovanja od raskrižja Opatijska – Istarska – Ljubljanska dalje prema zapadu. Iz smjera zapada biti će dozvoljeno još 2500 m lokalnog prometovanja, od raskrižja Ivana Matetića Ronjgova – Pavlovac dalje prema istoku.

 

Stanica za tehnički pregled koja se nalazi na Preluku ostati će u funkciji, sa mogućnosti pristupa samo iz smjera zapada.

 

Sav promet preusmjeravati će se obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

 

Javni gradski prijevoz Opatijskom ulicom će se ukinuti, odnosno 4 autobusne stanice koje se nalaze na tom potezu neće biti u funkciji. Linija 32 javnog gradskog prijevoza preusmjeriti će prometovanje obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

 

Kategorija