Zvončarska simfonija

Zvončarska simfonija u Čavlima okupila 500- tinjak zvončara i otvorila Festivale susjedstava u sklopu programskog pravca 27 susjedstava

Zvončarska simfonija u Čavlima otvorila je Festival susjedstava Europske prijestolnice kulture koji će se tijekom ove godine održavati diljem Primorsko-goranske županije. Bio je to finale velike međunarodne zvončarske smotre koja je okupila više od 500 europskih i hrvatskih zvončara.

Impresivna povorka zvončara predvođena Karlovačkim bubnjarima i njemačkim zvončarima krenula je točno u podne od OŠ Čavle. Povorci su se pridružili zvončari iz Mađarske i Bugarske. Zvonili su i Griški krabunosi, Didi s Kamešnice, Kukuljanski zvončari, Crnoluški pesniki, Ćićski zvončari, Zametski i Žejanski zvončari te Udruga Črna sraka iz Varaždina i na začelju domaćini Grobnički dondolaši.

Finale ove velike zvončarske smotre bio je na Trgu hrvatskih branitelja gdje je pod dirigentskom palicom riječkog glazbenika Zorana Majstorovića izvedena Zvončarska simfonija - audio vizaulni doživljaj koji je spojio ritam i zvono u svojevrsnu jazz improvizaciju.