Vikend na prometnicama: Vozač Renaulta najbrži, a vozač Alfa Romea napuhao najviše

Najveća brzina 172 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,38 g/kg

blue-light-73088_960_720

 

Sveukupno je zabilježeno 155 prometnih prekršaja, i to: 20 prekršaja prekoračenja brzine, 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 91 različiti prometni prekršaj.

 

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 20. prosinca u 14.57 sati na autocesti A7 – čvor Hreljin, gdje je 53-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Kretao se iz smjera Kraljevice prema Rijeci brzinom od 172 km/h unatoč ograničenju brzine od 100 km/h. Izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 2,38 g/kg izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen u noći 22. prosinca u Vrbovskom. Vozač je priveden u službene prostorije policije te istog dana doveden na mjerodavni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 16.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

 

U ovom razdoblju zatečena su i dva recidivista, i to jedan pod utjecajem alkohola, a drugi je u prometu zatečen iako ima važeću zabranu upravljanja vozilom.

Inače, tijekom vikenda dogodilo se 25 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudionike na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i propisa.