Vikend u prometu – 75 prekršaja i 35 prometnih nesreća

Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 75 prometnih prekršaja.
Od tog broja 15 je prekršaja prekoračenja brzine, 11 se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, dok su zabilježena četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim navedenih, zabilježena su četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, četiri upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i zabrane upravljanja vozilom te 35 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 110 km/h evidentirana je 24. prosinca u 11,40 sati na državnoj cesti DC 8 na području Dramlja. U 11,40 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Ford, zadarskih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 60 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,63 g/kg izmjerena je 23. prosinca oko 20 sati na državnoj cesti DC 3, na području Dedina gdje je policija zaustavila 54-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Volkswagen, delničkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 35 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.