Više od 35% osmogodišnjaka živi s prekomjernom tjelesnom težinom, danas se na Korzu vježbalo

S početkom nove školske godine te radnih obaveza vratili smo se sjedilačkom načinu života. Koliko je on štetan za zdravlje posebno djece i mladih danas su ukazali na zajedničkom treningu Aktivne Hrvatske.

  • To je jedan od najvećih problema zbog čega imamo bolove u kralježnici i osjećamo se tromo, rekla je trenerica Lukrecija Dragić.

Tijekom 11 godina projekta Aktivna Hrvatska organizirni su treninzi u svim krajevima Hrvatske, a jutros se vježbalo na Korzu.

U projektu sudjeluju stručnjaci iz različitih područja te na taj način građanima nude sveobuhvatan plan zdravog i aktivnog života koji obuhvaća kineziologiju, medicinu, nutricionizam i psihologiju.

  • Trening je prilagođen svima, doslovno od djece od 7 godina do starijih od 70, radimo funkcionalni trening sa vlastitom težinom, imamo uvodni dio zagrijavanje, podizanje tjelesne temperature, zatim glavni dio i na kraju opuštanje i istezanje – objasnila je Dragić.

Redovita tjelesna aktivnost i dalje nije prihvaćena kod većine građana Hrvatske, a posebno zabrinjava podatak da je čak 35% osmogodišnjaka pretilo. Treningu su se danas pridružili članovi brojnih riječkih sportskih i rekreativnih klubova. Pogledajte kako je bilo.