Viškovo

Od mora do gorja - Viškovo

Buka strojeva i radnici usred posla. Uobičajena slika u općini Viškovo, sredini koja ubrzanim tempom završava realizaciju nekoliko kapitalnih projekata.

Pročitaj više

Viškovo: Podjela spremnika za miješani komunalni otpad

U Viškovu je završena prva faza podjele individualnih zelenih spremnika za miješani komunalni otpad. Komunalno društvo Čistoća podijelilo je u suradnji s djelatnicima Komunalnog društva Viškovo nešto više od 2600 spremnika u kategoriji domaćinstava i u kategoriji gospodarstva. To je nešto više od 63 posto od planiranih 3867 spremnika u kategoriji domaćinstava i 387 u kategoriji gospodarstva. Korisnici su uz račun KD-a Čistoća za studeni dobili i kupon za preuzimanje spremnika.

Pročitaj više

Uređenje pedijatrijske ordinacije u Viškovu pri kraju

Uređenje pedijatrijske ordinacije koja je smještena u prizemlju Doma Marinići u samom središtu najvećeg viškovskog naselja, neposredno uz kružni tok, ušlo je u završnu fazu. Općina Viškovo je prizemni prostor u zgradi Doma odlučila urediti i namijeniti za potrebe djelatnosti zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Pročitaj više

Riječki prsten pomaže stradalima u potresu

Humanitarna pomoć prikupljala se i diljem riječkog prstena. Mirjana Marohnić obišla je nekoliko lokacija i upoznala dobre ljude na djelu.

Pročitaj više

U Viškovu rekordan broj stipendija izvrsnim učenicima i studentima

Čak 163 stipendije izvrsnim učenicima i studentima dodijelit će Općina Viškovo za nastavnu odnosno akademsku godinu 2020./2021. Na temelju pristiglih prijava na natječaj za dodjelu stipendija, nakon obrade su odobrene 124 stipendije za učenike srednjih škola odnosno 39 studentskih stipendija. 26-ero studenata pohađa fakultete u sklopu Sveučilišta u Rijeci, a njih 13-ero izvan riječkog Sveučilišta

Pročitaj više

Općini Viškovo odobreno 12 milijuna kuna za radnu zonu Marišćina K-2

Općina Viškovo dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Odluku o financiranju projekta „Radna zona Marišćina K-2 u Općini Viškovo“. Općini Viškovo je kao prijavitelju putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja Urbane aglomeracije Rijeka za provođenje projekta odobreno čak 11.997.311,22 kune iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Nakon višegodišnjih priprema, u općini Viškovo je sve spremno za početak realizacije dva projekta koji se s punim pravom mogu nazvati generacijskim. Riječ je o izgradnji nove osnovne škole Marinići te kuće Halubajskega zvončara, projektima koji će svaki na svoj način obilježiti Viškovo u godinama ali i desetljećima koja dolaze.

Pročitaj više

Općina Viškovo pomaže gospodarstvu

Odluka o mjerama pomoći gospodarstvenicima radi ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa koju je Općinsko vijeće Općine Viškovo usvojilo u travnju još uvijek je na snazi i bit će tako do opoziva Odluke o nastupanju posebnih okolnosti koju je donio ministar graditeljstva i prostornog uređenja na početku borbe s koronavirusom.

Pročitaj više

Općina Viškovo će za tri godine dobiti toliko čekanu novu osnovnu školu

Počeli su pripremni radovi za izgradnju osnovne škole Marinići. Riječ je o generacijskom projektu Općine Viškovo a koji će rasteretiti do sada preopterećene kapacitete u Osnovnoj školi Sveti Matej.

Pročitaj više

Završeno proširenje groblja Viškovo vrijedno gotovo 6 milijuna kuna

Ovih dana završena je realizacija još jednoga kapitalnog projekta u Viškovu. Riječ je o izgradnji 3. faze groblja Viškovo za koju je Općina Viškovo izdvojila nešto manje od 6 milijuna kuna. Posljednjom fazom proširenja središnjeg groblja Viškovo izgrađena su 143 nova ukopna mjesta i 120 grobnih niša. U sklopu investicije koja je trajala nešto više od 8 mjeseci izgrađena su dva nova polja s grobnim mjestima u zemlji te pet blokova niša. Na novom dijelu groblja ujedno je riješeno i pitanje oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

U cilju očuvanja i popularizacije kulturne baštine Viškova i tradicije zvončara te podizanja razine znanja kao i unapređenja posjetiteljske i turističke infrastrukture, Općina Viškovo pokrenula je projekt izgradnje Kuće Halubajskega zvončara koji je jedan od pet ključnih strateških projekata Općine Viškovo.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Od prevencije do zdravlja

Kako prestati pušiti, kako što zdravije živjeti, saznali su posjetitelji Tjedna zdravlja koji je održan u Općini Viškovo. Predavanja, radionice, javnozdratsvene akcije te grupna vježbanja, naišla su na veliki odaziv posjetitelja. Sve je održano u sklopu europskog projekta od Prevencije do zdravlja.

Pročitaj više

U tijeku realizacija programa “Od prevencije do zdravlja”

“Od prevencije do zdravlja”, naziv je europskog projekta kojeg s ciljem edukacije javnosti o štetnosti pušenja provodi Općina Viškovo. Od ponedjeljka, 7. rujna do subote, 12. rujna u šatoru ispred Doma hrvatskih branitelja održavaju se predavanja pulmologa, fitness trenera, prezentacije nordijskog hodanja, kao i mjerenje razine šećera u krvi te indeksa tjelesne težine.

Pročitaj više

Viškovo pomaže djeci i roditeljima uoči početka školske godine

Drugu godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za proteklu školsku godinu zahtjevi su se zaprimali do 31. kolovoza, a ukupno je pristiglo 697 zahtjeva. Odobrena su 653 zahtjeva.

Pročitaj više

Od prevencije do zdravlja

Projekt „Od prevencije do zdravlja“ kojeg je prije gotovo godinu dana uspješno prijavila Općina Viškovo i kao partnera uključila rapsku Općinu Lopar ima za cilj poticati svijest o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, a posebno promicati zdrave navike. Za provođenje niza projektnih aktivnosti odobreno je 100-postotno financiranje odnosno 497 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitaj više