Viškovo

Općina Viškovo ukida porez na potrošnju

Nakon mjera pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom bolesti COVID-19 u kojima su gospodarski subjekti kojima je obustavljen rad oslobođeni plaćanja komunalne naknade, a oni sa značajnim padom prihoda djelomično oslobođeni plaćanja te obveze, zakupnici općinskih poslovnih prostora ili javnih površina oslobođeni u cijelosti ili djelomično plaćanja zakupnine, Općina Viškovo planira još jednu mjeru pomoći lokalnom gospodarstvu koje se polako vraća u koliko toliko normalne uvjete poslovanja.

Pročitaj više

Upisi u dječje vrtiće na Viškovu

Zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa, upisi u dječje vrtiće na području Općine Viškovo za sljedeću pedagošku godinu ove godine počinju sljedeći tjedan - u srijedu 20. svibnja 2020. godine i traju do 29. svibnja godine.

Pročitaj više

KESM: Smradovi s Marišćine nastavljaju svojim po zdravlje pogubnim putem!

Smradovi s Marišćine nastavljaju svojim po zdravlje pogubnim putem!

Već smo godinama svjedoci da u Centru za gospodarenje otpadom Marišćina smrdi puno više nego što to lokalno stanovništvo može osjetiti. Objavljivanje bitnih vijesti u rubrici „Novosti“ na portalu TD Ekoplus d.o.o. zadnjih se mjeseci svodi na učestale probleme koji se javljaju na Centru.

Pročitaj više

Viškovo: Mjere pomoći gospodarstvenicima

Općinsko vijeće Općine Viškovo održalo je svoju drugu e-sjednicu na kojoj je jednoglasno prihvaćen prijedlog općinske načelnice Sanje Udović odnosno Odluka o mjerama pomoći gospodarstvenicima radi ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa

Pročitaj više

Vrtić u kući Dječjeg vrtića Viškovo

Sukladno Odluci općinske načelnice te preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Dječji vrtić Viškovo je 16.03.2020. prestao s radom za djecu i roditelje, barem na onaj uobičajen način, u vrtiću, u grupama, u direktnom kontaktu s djecom. No, praznina u vrtiću i nemogućnost direktne komunikacije s djecom i roditeljima, stručne službe vrtića potaknula je na otkrivanje novih načina komunikacije, prvenstveno putem web stranice Dječjeg vrtića www.vrtic-viskovo.hr

Pročitaj više

Viškovo: Obavijest o otvaranju Narodne knjižnice i čitaonice Halubajska zora

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora od srijede 29. 4. 2020. godine počinje s postupnim otvaranjem vrata korisnicima, ali prema prilagođenom ritmu, radnom vremenu te uz poštivanje mjera zaštite od zaraze koronavirusom propisanim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pročitaj više

Reciklažno dvorište Viškovo nastavlja s radom

Sukladno Odluci o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 od 24.04.2020. te Odluci Stožera civilne zaštite Općine Viškovo od 27.04.2020. nastavlja se prihvat reciklabilnog otpada i podjela kompostera za kućno kompostiranje u Reciklažnom dvorištu Viškovo.

Pročitaj više

U Marinićima počela izgradnja nove javne površine

Ovih dana počeli su radovi na još jednom kapitalnom projektu u Viškovu. Riječ je o izgradnji nove javne površine u Marinićima. Investicija je vrijedna nešto više od 2 milijuna kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka Goran graditeljstvo

Pročitaj više

Dan Općine Viškovo

Općina Viškovo danas obilježava 27 godina od osnivanja. S obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa, općinska načelnica Sanja Udović čestitku sumještanima uputila je video porukom. 

Pročitaj više

Dva kapitalna projekta na području Viškova dobro napreduju unatoč situaciji s koronavirusom

Jedna od najvećih investicija u komunalnu infrastrukturu u povijesti Općine Viškovo dobro napreduje. Riječ je o velikom zahvatu na dionici ceste Mladenići-Ronjgi, jednoj od najfrekventnijih prometnica na području Viškova. Radovi koji su počeli u kolovozu prošle godine obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s izgradnjom nogostupa, kolničke konstrukcije,  javne rasvjete, oborinske odvodnje,  DTK mreže, prelaganje  niskonaponske i srednjenaponske elektroenergetske mreže, uređenje  bočnih priključaka na cestu, izgradnju  kanalizacijske mreže te  izgradnju odnosno zamjenu vodoopskrbnog cjevovoda.

Pročitaj više

Općina Viškovo objavila je novi Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović predložit će Općinskom vijeću odluke kojima će se pomoći gospodarskim subjektima čije je poslovanje ugroženo pandemijom koronavirusa. Načelnica će takav prijedlog uputiti Vijeću svjesna da je dio subjekata koji svoje djelatnosti obavljaju na području Općine Viškovo pogođen novonastalom situacijom i smanjenjem gospodarske aktivnosti. Odluke će se pred Općinskim vijećem naći u što kraćem vremenu.

Pročitaj više

Hitna sjednica Stožera civilne zaštite Općine Viškovo

U općinskoj vijećnici u Saršonima danas je održana hitna sjednica Stožera civilne zaštite Općine Viškovo na temu spriječavanja širenja zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz općinsku načelnicu Sanju Udović i njezine zamjenike Snježanu Podobnik i Denisa Mladenića koji je i načelnik Stožera, sjednici su se odazvali gotovo svi članovi Stožera, odnosno predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva unutarnjih poslova, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, DVD-a Halubjan te Jedinstvenog upravnog odjela Općine Viškovo.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Općina Viškovo s posebnom pozornošću planira ulaganja u dječja igrališta, sport i rekreaciju te će se u narednom razdoblju za tu namjenu urediti nekoliko novih lokacija u što se planira uložiti oko 3,5 milijuna kuna. Osim za djecu uređuju se i sportske rekreacijske zone za sve stanovnike. U rekreacijskoj zoni Halubjan planira se izgradnja atletske staze.

Pročitaj više