Viškovo

Viškovo: Besplatne radne bilježnice za osnovnoškolce

Drugu godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za proteklu školsku godinu zahtjevi se primaju do 31. kolovoza, a obrazac sa svim potrebnim informacijama dostupan je na općinskim web stranicama.

Pročitaj više

Radovi: Privremeno odvijanje prometa u Marinićima

 

 

Od 22. srpnja 2020. godine uvodi se privremena prometna regulacija na kružnom raskrižju na Marinićima, koje se preko čvora Štefani spaja na Novu cestu, koja spaja grad Rijeku i Marišćinu zbog izvođenja građevinskih radova na novom kanalizacijskom priključku. Završetak ovih radova očekuje se najkasnije do 29. srpnja 2020.

Radovi će se izvoditi u 2 faze. Tijekom svake od njih promet će se privremeno odvijati kako slijedi:

  1. FAZA

Pročitaj više

Viškovo: provalio u tri obiteljske kuće

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Sumnjiči se da je 21. lipnja provalio u tri obiteljske kuće na području Viškova te pritom otuđio novac i nakit u vrijednosti najmanje 20 000 kuna. Time je oštetio troje vlasnika, inače hrvatskih državljana.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedena tri kaznena djela, osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Viškovo: Predstavljala se kao službenica banke pa starici ukrala 4 500 kn

 

Građani oprez, ne vjerujte nepoznatim osobama!

Policijski službenici I policijske postaje Rijeka jučer su zaprimili prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara. Riječ je o kaznenom djelu kojim je oštećena 83-

godišnja hrvatska državljanka. Za sada, nepoznata počiniteljica je iskoristila povjerenje spomenute starije osobe lažno se predstavljajući kao službenica banke te je od nje uzela pin bankovne kartice i neovlašteno podigla novac s bankomata. Navedeno djelo veljače na području Viškova, a materijalna šteta cijeni se na oko četiri i pol tisuće kuna.

Pročitaj više

Proširenje groblja Viškovo

Mir i tišinu koju očekujemo na grobljima u Viškovu trenutno remete zvukovi kamiona i građevinskih radova. Groblje Viškovo proširivalo se u nekoliko navrata no s obzirom na iscrpljene smještajne kapacitete u tijeku je posljednje proširivanje.

Pročitaj više

Općina Viškovo - prijatelj djece

Uskoro će na glavnim cestovnim pravcima koje vode u Općinu Viškovo stajati i tabela Općina Viškovo – prijatelj djece. Naime taj status od jučer i službeno imaju, a te prepoznatljive tabele ukazuju da se radi o mjestima koja sustavno ulažu u odrastanja djece, izgradnju lokalne zajednice i sredine ugodne za život, a Općina Viškovo to i čini.

Pročitaj više

Potpisan Ugovor o nabavi vatrogasnog vozila za DVD-a Halubjan

U prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan danas je potpisan Ugovor o nabavi vatrogasnog vozila s produženom kabinom između DVD-a Halubjan i tvrtke Ziegler d.o.o. koja je u provedenom postupku javne nabave izabrana kao najbolji ponuditelj. Vrijednost vozila iznosi 2.186,250 kuna s PDV-om, a sredstva je u cijelosti osigurala Općina Viškovo.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

U Općini Viškovo u tijeku su realizacije izuzetno važnih investicija koje će doprinjeti boljem standardu života njezinih stanovnika. U Marčeljima je u tijeku gradnja novog objekta predškolske ustanove.

Pročitaj više

Radovi na Područnom dječjem vrtiću Marčelji

Realizacija još jednoga kapitalnog projekta na području Općine Viškovo odnosno izgradnja Područnoga dječjeg vrtića u Marčeljima dobro napreduje. Unatoč koronakrizi, radovi u Marčeljima napreduju planiranom dinamikom

Pročitaj više

Viškovo: Jednokratna godišnja novčana pomoć starijim osobama

Razvoj lokalne zajednice i rast standarda kvalitete života jedan je od osnovnih strateških ciljeva Općine Viškovo. U tom smislu, a svjesni činjenice da brojni umirovljenici imaju niske mirovine, da su na granici siromaštva, da im je adekvatna zdravstvena zaštita nerijetko financijski nedostupna, da im nedostaje kvalitetna institucionalna i izvaninstitucionalna skrb, Općina Viškovo odlučila je donijeti Odluku o pravu na jednokratnu godišnju novčanu pomoć starijim osobama za što je u Proračunu osigurano milijun kuna. Odluka je u završnoj fazi pripreme prije savjetovanja s javnošću i upućivanja Općinskom vijeću na usvajanje.

Pročitaj više

Dodijeljena javna priznanja Općine Viškovo za 2019. godinu

U vijećnici Općine Viškovo u Saršonima danas su dodijeljena javna priznanja Općine Viškovo za 2019. godinu. Ova su se vrijedna priznanja inače dodjeljivala u sklopu proslave Dana Općine u travnju koja je ove godine otkazana zbog epidemije koronavirusa.

Pročitaj više

Općina Viškovo ukida porez na potrošnju

Nakon mjera pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom bolesti COVID-19 u kojima su gospodarski subjekti kojima je obustavljen rad oslobođeni plaćanja komunalne naknade, a oni sa značajnim padom prihoda djelomično oslobođeni plaćanja te obveze, zakupnici općinskih poslovnih prostora ili javnih površina oslobođeni u cijelosti ili djelomično plaćanja zakupnine, Općina Viškovo planira još jednu mjeru pomoći lokalnom gospodarstvu koje se polako vraća u koliko toliko normalne uvjete poslovanja.

Pročitaj više

Upisi u dječje vrtiće na Viškovu

Zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa, upisi u dječje vrtiće na području Općine Viškovo za sljedeću pedagošku godinu ove godine počinju sljedeći tjedan - u srijedu 20. svibnja 2020. godine i traju do 29. svibnja godine.

Pročitaj više

KESM: Smradovi s Marišćine nastavljaju svojim po zdravlje pogubnim putem!

Smradovi s Marišćine nastavljaju svojim po zdravlje pogubnim putem!

Već smo godinama svjedoci da u Centru za gospodarenje otpadom Marišćina smrdi puno više nego što to lokalno stanovništvo može osjetiti. Objavljivanje bitnih vijesti u rubrici „Novosti“ na portalu TD Ekoplus d.o.o. zadnjih se mjeseci svodi na učestale probleme koji se javljaju na Centru.

Pročitaj više