Viškovo

Općini Viškovo odobreno 12 milijuna kuna za radnu zonu Marišćina K-2

Općina Viškovo dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Odluku o financiranju projekta „Radna zona Marišćina K-2 u Općini Viškovo“. Općini Viškovo je kao prijavitelju putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja Urbane aglomeracije Rijeka za provođenje projekta odobreno čak 11.997.311,22 kune iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Nakon višegodišnjih priprema, u općini Viškovo je sve spremno za početak realizacije dva projekta koji se s punim pravom mogu nazvati generacijskim. Riječ je o izgradnji nove osnovne škole Marinići te kuće Halubajskega zvončara, projektima koji će svaki na svoj način obilježiti Viškovo u godinama ali i desetljećima koja dolaze.

Pročitaj više

Općina Viškovo pomaže gospodarstvu

Odluka o mjerama pomoći gospodarstvenicima radi ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa koju je Općinsko vijeće Općine Viškovo usvojilo u travnju još uvijek je na snazi i bit će tako do opoziva Odluke o nastupanju posebnih okolnosti koju je donio ministar graditeljstva i prostornog uređenja na početku borbe s koronavirusom.

Pročitaj više

Općina Viškovo će za tri godine dobiti toliko čekanu novu osnovnu školu

Počeli su pripremni radovi za izgradnju osnovne škole Marinići. Riječ je o generacijskom projektu Općine Viškovo a koji će rasteretiti do sada preopterećene kapacitete u Osnovnoj školi Sveti Matej.

Pročitaj više

Završeno proširenje groblja Viškovo vrijedno gotovo 6 milijuna kuna

Ovih dana završena je realizacija još jednoga kapitalnog projekta u Viškovu. Riječ je o izgradnji 3. faze groblja Viškovo za koju je Općina Viškovo izdvojila nešto manje od 6 milijuna kuna. Posljednjom fazom proširenja središnjeg groblja Viškovo izgrađena su 143 nova ukopna mjesta i 120 grobnih niša. U sklopu investicije koja je trajala nešto više od 8 mjeseci izgrađena su dva nova polja s grobnim mjestima u zemlji te pet blokova niša. Na novom dijelu groblja ujedno je riješeno i pitanje oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

U cilju očuvanja i popularizacije kulturne baštine Viškova i tradicije zvončara te podizanja razine znanja kao i unapređenja posjetiteljske i turističke infrastrukture, Općina Viškovo pokrenula je projekt izgradnje Kuće Halubajskega zvončara koji je jedan od pet ključnih strateških projekata Općine Viškovo.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Od prevencije do zdravlja

Kako prestati pušiti, kako što zdravije živjeti, saznali su posjetitelji Tjedna zdravlja koji je održan u Općini Viškovo. Predavanja, radionice, javnozdratsvene akcije te grupna vježbanja, naišla su na veliki odaziv posjetitelja. Sve je održano u sklopu europskog projekta od Prevencije do zdravlja.

Pročitaj više

U tijeku realizacija programa “Od prevencije do zdravlja”

“Od prevencije do zdravlja”, naziv je europskog projekta kojeg s ciljem edukacije javnosti o štetnosti pušenja provodi Općina Viškovo. Od ponedjeljka, 7. rujna do subote, 12. rujna u šatoru ispred Doma hrvatskih branitelja održavaju se predavanja pulmologa, fitness trenera, prezentacije nordijskog hodanja, kao i mjerenje razine šećera u krvi te indeksa tjelesne težine.

Pročitaj više

Viškovo pomaže djeci i roditeljima uoči početka školske godine

Drugu godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za proteklu školsku godinu zahtjevi su se zaprimali do 31. kolovoza, a ukupno je pristiglo 697 zahtjeva. Odobrena su 653 zahtjeva.

Pročitaj više

Od prevencije do zdravlja

Projekt „Od prevencije do zdravlja“ kojeg je prije gotovo godinu dana uspješno prijavila Općina Viškovo i kao partnera uključila rapsku Općinu Lopar ima za cilj poticati svijest o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, a posebno promicati zdrave navike. Za provođenje niza projektnih aktivnosti odobreno je 100-postotno financiranje odnosno 497 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitaj više

Poziv Ministru gospodarstva na zasluženi odmor na Marišćini

Udruge Krizni eko stožer Marišćina poslala je otvoreno pismo ministru Tomislavu Čoriću u koem stoji: 

Najdraži Ministre Ćoriću,

Nadamo se da sa svojom obitelji uživate negdje na moru, da se odmarate nakon odlično odrađenog posla u Ministarstvu zagađenja okoliša i energetike. Toliko ste dobro odradili taj posao da Vam je Premijer Plenković za nagradu dao da vodite novo mega Ministarstvo koje uključuje i naše gospodarstvo, taj Vaš mokri san.

Pročitaj više

Viškovo: Besplatne radne bilježnice za osnovnoškolce

Drugu godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za proteklu školsku godinu zahtjevi se primaju do 31. kolovoza, a obrazac sa svim potrebnim informacijama dostupan je na općinskim web stranicama.

Pročitaj više

Radovi: Privremeno odvijanje prometa u Marinićima

 

 

Od 22. srpnja 2020. godine uvodi se privremena prometna regulacija na kružnom raskrižju na Marinićima, koje se preko čvora Štefani spaja na Novu cestu, koja spaja grad Rijeku i Marišćinu zbog izvođenja građevinskih radova na novom kanalizacijskom priključku. Završetak ovih radova očekuje se najkasnije do 29. srpnja 2020.

Radovi će se izvoditi u 2 faze. Tijekom svake od njih promet će se privremeno odvijati kako slijedi:

  1. FAZA

Pročitaj više

Viškovo: provalio u tri obiteljske kuće

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Sumnjiči se da je 21. lipnja provalio u tri obiteljske kuće na području Viškova te pritom otuđio novac i nakit u vrijednosti najmanje 20 000 kuna. Time je oštetio troje vlasnika, inače hrvatskih državljana.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedena tri kaznena djela, osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Viškovo: Predstavljala se kao službenica banke pa starici ukrala 4 500 kn

 

Građani oprez, ne vjerujte nepoznatim osobama!

Policijski službenici I policijske postaje Rijeka jučer su zaprimili prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara. Riječ je o kaznenom djelu kojim je oštećena 83-

godišnja hrvatska državljanka. Za sada, nepoznata počiniteljica je iskoristila povjerenje spomenute starije osobe lažno se predstavljajući kao službenica banke te je od nje uzela pin bankovne kartice i neovlašteno podigla novac s bankomata. Navedeno djelo veljače na području Viškova, a materijalna šteta cijeni se na oko četiri i pol tisuće kuna.

Pročitaj više