Viškovo

Za sretnije djetinstvo

Općina Viškovo, Grad Kastav i Dječji vrtić Zlatna ribica iz Kostrene odlučili su učiniti više za najmlađe i udružiti snage u europskom projektu Za sretnije djetinjstvo.

Pročitaj više

Nova škola u Marinićima

Uskoro kreće izgradnja nove Osnovne škole u Marinićima. Projekt vrijedan 80 milijuna kuna financirat će Primorsko-goranska županija i Općina Viškovo

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Općina Viškovo jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti izuzetno velikim brojem najmlađih stanovnkka. Svima njima treba osigurati kvalitetne uvjete za odrastanje pa je, uz novu školu općina prionula i na izgradnju dječjih igrališta.

Pročitaj više

Viškovo: Kazneno prijavljen zbog ispisivanja grafita

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela oštećenje tuđe stvari.

Pročitaj više

Županijskom cestom od čvora Diračje do Klane dnevno prođe 10 000 vozila

Županijskom cestom od čvora Diračje do Klane dnevno prođe 10 000 vozila, sitni nedostaci poput loše rasvjete na pojedinim dionicama uskoro će se ukloniti

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Buka strojeva i radnici usred posla. Uobičajena slika u općini Viškovo, sredini koja ubrzanim tempom završava realizaciju nekoliko kapitalnih projekata.

Pročitaj više

Viškovo: Podjela spremnika za miješani komunalni otpad

U Viškovu je završena prva faza podjele individualnih zelenih spremnika za miješani komunalni otpad. Komunalno društvo Čistoća podijelilo je u suradnji s djelatnicima Komunalnog društva Viškovo nešto više od 2600 spremnika u kategoriji domaćinstava i u kategoriji gospodarstva. To je nešto više od 63 posto od planiranih 3867 spremnika u kategoriji domaćinstava i 387 u kategoriji gospodarstva. Korisnici su uz račun KD-a Čistoća za studeni dobili i kupon za preuzimanje spremnika.

Pročitaj više

Uređenje pedijatrijske ordinacije u Viškovu pri kraju

Uređenje pedijatrijske ordinacije koja je smještena u prizemlju Doma Marinići u samom središtu najvećeg viškovskog naselja, neposredno uz kružni tok, ušlo je u završnu fazu. Općina Viškovo je prizemni prostor u zgradi Doma odlučila urediti i namijeniti za potrebe djelatnosti zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Pročitaj više

Riječki prsten pomaže stradalima u potresu

Humanitarna pomoć prikupljala se i diljem riječkog prstena. Mirjana Marohnić obišla je nekoliko lokacija i upoznala dobre ljude na djelu.

Pročitaj više

U Viškovu rekordan broj stipendija izvrsnim učenicima i studentima

Čak 163 stipendije izvrsnim učenicima i studentima dodijelit će Općina Viškovo za nastavnu odnosno akademsku godinu 2020./2021. Na temelju pristiglih prijava na natječaj za dodjelu stipendija, nakon obrade su odobrene 124 stipendije za učenike srednjih škola odnosno 39 studentskih stipendija. 26-ero studenata pohađa fakultete u sklopu Sveučilišta u Rijeci, a njih 13-ero izvan riječkog Sveučilišta

Pročitaj više

Općini Viškovo odobreno 12 milijuna kuna za radnu zonu Marišćina K-2

Općina Viškovo dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Odluku o financiranju projekta „Radna zona Marišćina K-2 u Općini Viškovo“. Općini Viškovo je kao prijavitelju putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja Urbane aglomeracije Rijeka za provođenje projekta odobreno čak 11.997.311,22 kune iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo

Nakon višegodišnjih priprema, u općini Viškovo je sve spremno za početak realizacije dva projekta koji se s punim pravom mogu nazvati generacijskim. Riječ je o izgradnji nove osnovne škole Marinići te kuće Halubajskega zvončara, projektima koji će svaki na svoj način obilježiti Viškovo u godinama ali i desetljećima koja dolaze.

Pročitaj više

Općina Viškovo pomaže gospodarstvu

Odluka o mjerama pomoći gospodarstvenicima radi ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa koju je Općinsko vijeće Općine Viškovo usvojilo u travnju još uvijek je na snazi i bit će tako do opoziva Odluke o nastupanju posebnih okolnosti koju je donio ministar graditeljstva i prostornog uređenja na početku borbe s koronavirusom.

Pročitaj više