Vlasnicima tvrtki iz Bakra i Čavli kaznena prijava zbog nepropisnog odlaganja građevinskog otpada

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 36, 45 i 59 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 59-godišnjak s djelatnicima svoje tvrtke iz Čavli na tom području u proteklih godinu dana obavljao nedozvoljeni promet otpadom na način da je dovezao i istovario, odnosno odbacio veću količinu raznog građevinskog otpada na parceli u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Isto tako, 36-godišnjakinja i 59-godišnjak sumnjiče se da su kao odgovorne osobe tvrtke sa sjedištem na bakarskom području, posredovali u odbacivanju otpada naloživši djelatnicima tvrtke da obave nedozvoljeni promet otpadom. Naime, djelatnici su kamionima u vlasništvu spomenute tvrtke u više navrata utovarili više od 50 kubika građevinskog otpada iz iskopa nerazvrstanih cesta te ga odvezli i odbacili u Čavlima, na parceli u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.