VOJKO OBERSNEL: NISAM KRIV

Očekujem od DORH-a da odbaci kaznenu prijavu ili da mi omoguće da nevinost obranim na sudu

Očekujem od DORH-a da odbaci kaznenu prijavu ili da mi omoguće da nevinost obranim na sudu

Dobar dan svima, iako neki ne misle tako, meni je danas dobar dan. Želio bih odmah vrlo jasno reći da nisam zlouporabio položaj i ovlasti da bi bilo kome, a ponajmanje Tržnicama Rijeka, priskrbio bilo kakvu imovinsku korist. To ću dokazati bilo kada i bilo gdje, pa ako bude trebalo i na sudu – rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao odmah nakon što je odjeknula vijest o podizanju kaznenih prijava.
– Jučer je bilo deset godina od kada sam prvi puta izabran za gradonačelnika. Ovo je valjda čestitka policije. Ako sam kazneno odgovoran zato što sam poštivao sudsku nagodbu i ugovor koji su daleke 1993. potpisali moj prethodnik Slavko Linić i tadašnji direktor Tržnica Ivan Franolić, onda sam za to spreman odgovarati – naglasio je Obersnel
Kaže je nagodba sklopljena kako bi Grad Rijeka došao u posjed objekata na tržnicama koji spadaju u kulturno i materijalno dobro. Ti su objekti, u prvom redu, došli u privatni posjed putem sumnjive privatizacije.
– Interesantno je da su tu sumnjivu privatizaciju tada promatrali mnogi današnji visoki policijski dužnosnici i djelatnici Državnog odvjetništva koji su samo gledali i šutili – rekao je Obersnel. Naglasio je da od Državnog odvjetništva očekuje da ili odbace kaznenu prijavu ili da mu omoguće da svoju nevinost obrani na sudu.
Obersnel je podsjetio da je njegovo upravljanje Gradom potpuno transparentno, a ovime mu se nastoji narušiti ugled.
– Neću dopustiti da Rijeka postane dio igrokaza o korupciji kojim se želi dokazati da smo svi isti. Nismo niti ćemo ikada biti isti – naglasio je Obersnel.
Povezao je to s nedavno objavljenim saznanjima njegovog kolege Željka Jovanovića da je DORH-u naloženo da brže-bolje pronađu neku aferu SDP-ovaca u Rijeci. Po Obersnelu, indikativno je da je on treći član predsjedništva SDP-a protiv kojeg je u posljednje vrijeme podignuta kaznena prijava.