Volosko se pretvorilo u galeriju na otvorenom: Počeo je Mandrać

 

Počelo je 35. izdanje međunarodnog likovnog natječaja „Mandrać“ koji će u posebnoj atmosferi šarmantnog Voloskog okupiti brojne umjetnike, autore, ljubitelje umjetnosti, kao i domaće i strane goste kako bi uživali u galeriji na otvorenom i svjedočili autentičnom umjetničkom činu stvaranja.

Popodne je proteklo u znaku zanimljivog programa za djecu, a u 20 sati u lučici Volosko, na tirabarkama održat će se aukcija slika akademskog slikara Claudia Franka, idejnog začetnika likovnog natječaja „Mandrać“ i legendarnog umjetnika koji već dugi niz godina omiljene vološćanske motive uspješno pretače na svoja platna i zidove mnogobrojnih ljubitelja njegove umjetnosti. Uz aukciju slika, Claudio Frank i Esperanza Claudia Frank nastupit će na violini dok će ih na glasoviru pratiti Natalya Marycheva. Voditelj programa je Davor Jurkotić.

 

nedjelju, 28.8. je središnje događanje manifestacije kada će svoje radove tijekom cijelog dana izložiti profesionalni umjetnici, umjetnici amateri i ostali kreativni autori i pritom se natjecati u dvije kategorije – općoj kategoriji „Mandrać 2022.“ i „Ex Tempore“. Prijave za obje kategorije primaju se od 9 do 12 sati na pultu organizatora. Ručak za prijavljene tradicionalno je organiziran u restoranu Mili. U 13 sati prijavljeni u kategoriji „Ex Tempore“ na prostoru lukobrana izlažu svoje gotove radove, nastale na licu mjestu, žiriju na procjenu. U 19 sati slijedi program proglašenja najboljih i dodjela vrijednih nagrada, nakon koje će, oko 20 sati, okupljene zabaviti Kristina Radovčić Kiki  u pratnji Marija Šimunkovića,

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, dvodnevni program „Mandraća 2022“ održat će se u dvorani Doma Liburnija (Andrije Štangera 48, Volosko).