Vozač Forda napuhao 3,07 nakon što je izazvao prometnu u Krešimirovoj

Najveća koncentracija alkohola od 3,07 g/kg izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Ford Focus, riječkih registracijskih oznaka, u Krešimirovoj ulici u Rijeci.Naime, pod utjecajem alkohola 45-godišnjak je u ponedjeljak, 19. srpnja oko 19 sati, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u vozilo ispred jer nije držao obvezni razmak

Policija 2019

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 87 prometnih nesreća, od kojih je sedam težih, a 80 je lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama osam je osoba teže, a isto toliko ih je i lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 656.700 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, 16 stranih državljana i 26 alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 307 vozača, od kojih je kod njih 24 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi između 25. i 35. godina života, šest u dobi između 18. i 25. godine, a devet iznad 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 3,07 g/kg izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Ford Focus, riječkih registracijskih oznaka, u Krešimirovoj ulici u Rijeci. Naime, pod utjecajem alkohola 45-godišnjak je u ponedjeljak, 19. srpnja oko 19 sati, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u vozilo ispred jer nije držao obvezni razmak. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, a u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena mu je novčana kazna od 21 500 kuna te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.