Vozač romobila skrivio nesreću i pobjegao

Policijska uprava primorsko – goranska u posljednje vrijeme evidentira veći broj slučajeva neopreznog i neodgovornog upravljanja vozača električnih romobila.

gymkhana05062021-2564_800x533

Policijska uprava primorsko – goranska u posljednje vrijeme evidentira veći broj prometnih događaja na cestama, a riječ je o neopreznom i neodgovornom upravljanju korisnika električnih romobila.

Izdvojili su događaje iz Rijeke i Selca kod Crikvenice. Noćas je naime, za sada, nepoznata osoba kretala se električnim romobilom sredinom kolnika u zabranjenom smjeru, u ulici Šetalište XIII. divizije u Rijeci. Korisnik električnog romobila je tako izravno udario u prednji dio osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin krećući se iz suprotnog smjera. Tada je 40-godišnjak kako bi izbjegao sudar s romobilom, odnosno prometnu nesreću, skrenuo vozilom na desnu prometnu traku. Nepoznati korisnik električnog romobila je pak potom napustio mjesto događaja, a da prethodno nije dostavio osobne podatke oštećenom 40-godišnjem vozaču.

Uz njega je na području Selca evidentirana 31-godišnja državljanka Srbije, koja je 9. srpnja oko 1.40 sati na Trgu palih boraca upravljala električnim romobilom pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg. Izgubivši ravnotežu pala je na pločnik i udarila u stup javne rasvjete te zadobila teže ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u KBC Rijeka.

 

Ovi događaji pokazuju kako su pojedini korisnici električnih romobila neodgovorni u prometu, čime dovode u pitanje svoju i sigurnost svih ostalih sudionika, ističu u policiji. 

Stoga apeliraju na korisnike električnih romobila da budu odgovorni te da apsolutno poštuju sve prometne propise. Policija podsjeća  da su električni romobili pješačka pomoćna sredstva te je s njima dozvoljeno kretanje isključivo po pločniku i u pješačkoj zoni.