Vozači Audija rekorderi u brzini i alkoholu proteklog vikenda

znak 100

Ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija pojačano je nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 275 prometnih prekršaja: 146 prekršaja prekoračenja brzine, po 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan za vrijeme zabrane te još 86 različitih prometnih prekršaja.

 

Najveća brzina od 192 km/h izmjerena je 19. prosinca oko 15 sati u blizini čvora Sv. Kuzam gdje se vozač osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Hreljina navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine na 100 km/h.

 

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je na području Mrkoplja, a riječ je o 57-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je optužni prijedlog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

 

U ovom razdoblju policija je u prometu zatekla dva recidivista, i to jednog pod utjecajem alkohola, a drugog prilikom upravljanja vozilom prije stjecanja prava.

Ovi i svi drugi sudionici u prometu kojima su utvrđeni prekršaji bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 11 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a tri su osobe lakše ozlijeđene.