Vrtići na području Crikvenice se zatvaraju, škole će imati dežurstva

U potpunosti se zatvara Dječji vrtić Radost u Crikvenici te svi područni vrtići (Dramalj, Jadranovo i Selce) do 1. travnja. Osnovne škole, kao i srednja škola, imat će dežurstva obrazovnih djelatnika za obitelji koje ne mogu osigurati čuvanje djece.

6f8639557ee0efa749c75e77bc825088_L

Na području grada Crikvenice i uže okolice do sada nije potvrđen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom. Ova informacija potvrđena je od Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije na današnji dan, točnije 13. ožujka 2020. godine.

Grad Crikvenica u stalnom je kontaktu sa Stožerom civilne zaštite Primorsko-goranske županije te će na vrijeme izvještavati o svim novim informacijama.

S obzirom na trenutnu situaciju u potpunosti se zatvara Dječji vrtić Radost u Crikvenici te svi područni vrtići (Dramalj, Jadranovo i Selce) do 1. travnja 2020. godine. Za razdoblje u kojem će vrtić biti zatvoren, roditeljima će biti razmjerno umanjena cijena vrtića.

Temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske, u iduća dva tjedna, obustavlja se nastava u svim školama i na fakultetima. Stoga će nastava biti obustavljena u Osnovnoj školi Zvonka Cara i Osnovnoj školi Vladimira Nazora kao i u njihovim područnim školama u Dramlju, Jadranovu i Selcu. Nastava se obustavlja i u Srednjoj školi dr. Antuna Barca u Crikvenici.

Osnovne škole, kao i srednja škola, imat će dežurstva obrazovnih djelatnika za obitelji koje ne mogu osigurati čuvanje djece.

Gradska knjižnica Crikvenica za rad s korisnicima bit će zatvorena od 14. ožujka do 1. travnja 2020. godine. Za posuđene knjige koje bi u navedenom periodu trebale biti vraćene, zakasnina neće biti naplaćena.

Gradska galerija, Memorijalni atelje Zvonka Cara, Muzej Grada Crikvenice i Turistički informativni centri na području grada Crikvenice bit će zatvoreni za posjetitelje do 1. travnja.

Ovim putem mole se građani da sve upite koje imaju prema gradskim poduzećima te ustanovama upućuju elektronskim ili telefonskim putem. U iznimnim slučajevima i uz prethodni dogovor moguć je prijem stranaka.

Apeliramo da se sprovodi u ovom razdoblju održavaju u krugu obitelji kako bi se time dodatno pojačala prevencija od potencijalnih zaraza.

Molimo sve poslodavce za razumijevanje te da onoliko koliko budu u mogućnosti svojim djelatnicima dopuste odnosno omoguće rad na daljinu te onima koji imaju djecu u vrtićima i školama, fleksibilnije radno vrijeme kako bi mogli biti uz djecu, ako ih nema tko čuvati.