Vukorepa: Za godinu dana putnička obala bit će bez automobila, do tada ograde ostaju zbog sigurnosti

Akcija Mladih: Ukoliko se ograda ne ukloni,spremni smo protiv odgovornih osoba podnijeti pravne korake i pozvati građane na prosvjed

Vojko Obersnel:Neugodno sam iznenađen,takvoj ogradi na rivi nije mjesto 

Denis Vukorepa: Za godinu dana kompletna putnička obala će biti slobodna od automobila

vlcsnap-2019-12-30-13h20m56s066

Gospodo od kud vam pravo da od naše rive radite zatvor? To su pitanje ravnatelju Lučke Uprave Rijeka i gradonačelniku Vojku Obersnelu postavili članovi Akcije mladih a vezano za visoku metalnu ogradu koja je osvanula na Putničkoj obali.

-“Lučka se Uprava ponaša kao strano tijelo u ovom gradu , a svoju nesposobnost prikriva tako da se bavi stvarima koje nisu u njihovoj nadležnosti. Umjesto da maknemo aute i parkiralište s potencijalno najljepše šetnice na Kvarneru, mi se u našem gradu budimo uz dva metra visoku metalnu ogradu sagrađenu po naređenju nekog uhljebničkog činovnika Lučke uprave Rijeka, ljuti su bili danas na konferenciji na novinare članovi Akcije Mladih

Odgovor je stigao od ravnatelja Lučke uprave Denisa Vukorepe koji pojašnjava da je ograda postavljena iz sigurnosnih razloga i ona daje minimalno sigurnosne uvjete brodovima i korisnicima tih privezišta:

“-Kad se oslobodi kompletna Putnička obala od automobila onda se mogu i te ograde maknuti . Očekujem da će to biti kroz godinu dana , nakon što sve uskladimo s Gradom Rijekom i Rijeka plusom. Mi već imamo idejno rješenje nove lokacije za parking “,poručio je Vukorepa i naglasio da građani bez obzira na ogradu mogu slobodno prolaziti obalnim krugom.

 

Iz Akcije Mladih pozvali su gradonačelnika Vojka Obersnela da hitno reagira na ponašanje Lučke uprave prema gradu i građanima Rijeke.

Prozvanog gradonačelnika Obersnela je ograda neugodno iznenadila.

-”Koliko god mogu razumjeti razloge u smislu zaštite od vandalizma, mislim da toj ogradi na riječkoj rivi nema mjesta. Razgovao sam jutros sa zamjenikom ravnatelja i zamolio da nađu neko drugo rješenje. Naravno, očekujem da o tome nešto kažu i konzervatori s obzirom da obala predstavlja odnosno dio je zaštićene arhitektonsko urbanističke cjeline” , poručio je Obersnel.

Iz Akcije mladih poručuju ukoliko se ova ograda ne ukloni spremni su protiv odgovornih osoba podnijeti odgovarajuće pravne korake i pozvati građane na prosvjed.