WRC rally u travnju stiže u Hrvatsku: Dva brzinska ispita održat će se na Platku

FB_IMG_1648632318532

WRC rally jedno je od 20 najgledanijih sportskih natjecanja i događaj kojeg prati oko 800 milijuna gledatelja godišnje. U Hrvatskoj će se rally održati od 21. do 24. travnja, a najbolji svjetski rally vozači poput Rovanpere, Neuvilla, Evansa, Tanaka i Solberga po prvi puta brzinski ispit vozit će kroz Primorsko-goransku županiju. Prema najavama, od automobilističke karijere oprostit će se i Niko Pulić.

 

-”Cijela priča počinje u četvrtak probnim brzinskim ispitom i ceremonijalnim startom u Zagrebu, u petak Zagrebačka i Karlovačka žuapnija, a u subotu doazimo u PGŽ gdje bi trebali odvesti dva brzinska ispita na Platku, jedan starta u 10:09, drugi u 17:42, rekao nam je direktor WRC Croatia Rallyja 2022 Željko Štefanić.

 

Riječ je od dionici dugoj 16 km, sa startom na Gornjem Jelenju preko Platka do cilja na odvojku stare Lujzinske ceste za Platak. Na Platku će u subotu 23. travnja biti i Fan zona za gledatelje s cjelodnevnim programom. Na WRC Croatia Rallyju organizatori očekuju oko 350 tisuća gledatelja.