Yunaci rocka: Riječka premijera prvog riječkog dugometražnog rock filma

Riječka premijera prvog riječkog dugometražnog rock filma “Yunaci rocka” održava se u četvrtak, 22. rujna u 20 sati u Art-kinu, uz gostovanje autora filma Davida Petrovića i ostalih članova filmske ekipe.

Dugometražni igrani prvijenac Davida Petrovića, glumca-lutkara riječkog Gradskog kazališta lutaka, koji u filmu potpisuje režiju, scenarij i produkciju, inspiriran je Rijekom i kultnom riječkom rock kulturnom i supkulturnom scenom te ljubavi prema njima.

Radnja “Yunaka rocka”, filma nastalog u produkciji Ri Teatra, odvija u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća i prati amaterski bend koji se priprema za međunarodno rock natjecanje. 

“Junaci filma nisu zvijezde, oni su toliko obični istinski Riječani, koji svojim susretima u filmu oslikavaju Rijeku kao grad onakav kakav zapravo i jest, multikulturalan, rokerski i drukčiji od drugih. Za ovaj grad u kojem sam odrastao snimili smo film koji će stvoriti onu neku ljepotu prolaznosti, zapitati nas o tranziciji i ukazati nam koliko smo neobični u toj našoj luci različitosti”, kaže redatelj Petrović.

Film se u Art-kinu prikazuje nakon nacionalne premijere na ovogodišnjem izdanju Pulskog filmskog festivala.

Repriza filma: 23. rujna u 18 sati