Za dvije godine nova bolnica za majku i dijete na Sušaku

Na Sušaku iz dana u dan niče nova bolnica. Radovi teku prema planu, a Bolnica za žene i djecu trebala bi biti gotova u travnju 2022. godine. U prostore novog kompleksa prva bi trebala useliti Klinika za dječju kirurgiju na Kantridi, i to 1.srpnja 2020.

bolnica

Na Sušaku iz dana u dan niče nova bolnica. U prvih šest mjeseci radova izgrađena je konstrukcija na nekoliko nivoa u obje glavne građevine. U bolnici i u zgradi tehnološko-ekonomskog bloka.

-”Na cijelom gradilištu imamo 150 do 180 radnika, kako koji dan, za sada je vrijeme išlo na ruku, imali smo nekoliko kišnih dana na početku, ali za sada teče dobro”, izvijestio je inženjer gradilišta Krešimir Sporiš

Radovi tijeku prema planu, a Bolnica za žene i djecu trebala bi biti gotova u travnju 2022. godine. U prostore novog kompleksa prva bi trebala useliti Klinika za dječju kirurgiju na Kantridi, i to 1.srpnja te godine.

-”Željno iščekujemo taj transfer gore u bolnicu zbog toga što već 55 godina, radimo u neadekvatnim uvjetima. To znači da sami smo stvarali te uvjete da budu bolji sve te godine I došli smo do granice kada je prostor postao glavni razlog stagniranja, rekao je predstojnik Klinike za Dječju kirurgiju KBC-a Rijeka Harry Nikolić.

Novi objekt uz Kliniku za dječju kirurgiju, objediniti će Kliniku za pedijatriju, kao i Kliniku za ginekologiju i porodništvo te sve bolničke laboratorije.

Time će Rijeka dobiti prvu integriranu bolnicu za djecu I žene na ovim prostorima. Cijeli projekt vrijedan je 875 milijuna kuna, a označava ogromno ulaganje u kvalitetu zdravtsvene skrbi u Rijeci kojoj gravitira oko 300 tisuća pacijenata.