Zaklada FIPRO nastavlja podupirati poduzetnike u Primorsko-goranskoj županiji s dodatnih 200.000 kuna

office-620817_1920

Zaklada FIPRO nastavlja podupirati poduzetnike u Primorsko-goranskoj županiji s dodatnih 200.000 kuna

Iz projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ kojeg Zaklada FIPRO kontinuirano provodi u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i time potiče razvoj inovativnog poduzetništva

 

Rijeka, 28.01.2020. – Zaklada FIPRO potpisala je u prostorijama STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, Ugovor o financiranju komercijalizacije inovacija s poduzećem Kapela Distilling Company d.o.o. iz Rijeke kojim će Zaklada poduprijeti provedbu projektnih aktivnosti ovog poduzetnika s 200 tisuća kuna u narednih 6 mjeseci koliko će trajati financiranje.

FIPRO će dodijeliti poduzetniku financijska sredstva za realizaciju projekta pod nazivom Modernizacija destilacijskog kotla i proizvodnog procesa u koji će poduzetnik sam uložiti dodatnih 122 tisuće kuna vlastitih sredstava.

Ova sredstva od zaklade, značajno će nam pomoći u financiranju razvoja proizvodnog procesa kako bi postali konkurentniji i plasirali proizvode vrhunske kvalitete temeljene na sirovini iz Hrvatske, a time pomogli i našim dobavljačima u njihovim naporima i postizanju održivosti poslovanja“ rekao je tom prilikom Neven Vorkapić jedan od članova uprave društva.

Sredstva se dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija; izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije; izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Financiranje je odobreno temeljem bodovanja od strane Povjerenstva u sklopu drugog prošlogodišnjeg javnog poziva kojeg je Zaklada objavila u razdoblju od 30. listopada – 29. studenog 2019. godine.

Dodjelom ovih financijskih sredstava iz projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ Zaklada FIPRO i Primorsko-goranska županija (Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj) nastavljaju podupirati inovatorstvo od 2009. godine kad je Županija pokrenula projekt te je, uključivši ovu financijsku dodjelu, dosad poduprto 29 poduzetnika u iznosu od gotovo 2,8 milijuna kuna.

Zaklada poduzetnicima nastavlja pomagati u financiranju komercijalizacije inovacija u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka pa se nadamo da će poduzetnici koji vjeruju u kvalitetu svojih proizvoda ili usluga prepoznati ovu priliku i pratiti objave javnog poziva na financiranje u medijima i na službenim stranicama Zaklade FIPRO i prijaviti se za financiranje “ izjavio je ravnatelj Zaklade Boris Golob.