Zamet drugi na turniru u Sloveniji

Zamet prvenstvo počinje domaćom utakmicom protiv ekipe Sesveta 11.09., a prije početka prvenstva Zamet očekuje još prijateljska utakmica protiv ekipe Dubrave.

IMG_0718

 

Rukometaši Zameta mogu biti zadovoljni nakon odigranog turnira u slovenskoj Dobovi. Trener Marijanović na turniru nije mogao računati na tri igrača iz prve sedmorke: Njegovana, Sorića i Mozetiča te na Devčića. Na turniru su uz riječki Zamet sudjelovale i slovenske ekipe Dobova i Dol te zagrebačka Gorica. U prvom susretu Zamet je u neizvjesnoj završnici pobjedio domaćina Dobovu i to nakon izvođenja sedmeraca. Domaćin je vodio većinom susreta, ali je Zamet u drugom dijelu preuzeo vodstvo i održavao ga do posljednje minute susreta kada domaćin u posljednjim sekunada postiže izjednačavajući pogodak. Iako ozlijeđen, Sorić staje na gol i brani čak 3 sedmerca, a Zamet pobjeđuje utakmicu pogotkom Miliha.

 

U finalu Zamet nastupa bez Mrakovčića, koji se ozlijedio u jednom kontaktu u prvom susretu, te Tomaša koji je u prvom susretu postigao 12 pogodaka, ali je početkom utakmice osjetio bol u lijevoj nozi pa trener Marijanović nije želio riskirati novu ozljedu. Iako bitno oslabljeni, Zamećani su pružili dobar otpor Gorici te u posljednjim minutama imali priliku smanjiti rezultat na -2, ali nisu uspjeli i Gorica je zasluženo pobijedila rezultatom 30:25. Izostanak nekoliko prvotimaca u finalu najbolje je iskoristio Dino Islamović koji je odigrao odličnu utakmicu i uz 5 pogodaka upisao i 8 asistencija. Najboljim golmanom turnira proglašen je zametov Tino Viskić koji je u drugom poluvremenu prvog susreta sakupio čak 12 obrana.

 

Zamet prvenstvo počinje domaćom utakmicom protiv ekipe Sesveta 11.09., a prije početka prvenstva Zamet očekuje još prijateljska utakmica protiv ekipe Dubrave.

 

Tino Viskić: ”Mislim da smo na turniru u određenim periodima izgledali zaista jako dobro iako nam je nedostajalo nekolika važnih igrača. U drugom poluvremenu prve utakmice obranu smo odigrali vrlo agresivno i uspjeli smo preokrenuti rezultat. U finalu smo pružili dobar otpor i svi igrači koji su bili u zapisniku imali su prilike zaigrati. Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom iako imamo još prostora za napredak.”