OGLAS

Zametske princez krafne

BARBARA UDOVIČIĆ – GROMAČA, 26.02.2007.

BARBARA UDOVIČIĆ – GROMAČA, 26.02.2007.

SASTOJCI:
 
Za tijesto:
1 kutija Princes uštipaka Dolcela
250 ml tople vode
100 g margarina (ulja)
2 jaja
 
Za kremu:
600 ml mlijeka
60-100 g šećera
 
PRIPREMA
U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu, otopljeni margarin te dobro miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja. Žlicom ili uz pomoć vrećice oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha na namašćeni pleh. Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje. 
Pecite 30 minuta na 200°C i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte. U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije Princes uštipaka Dolcela te promiješajte. Kremu miješajte električnom mješalicom najvećom brzinom 3 minute. 
Pečene i ohlađene uštipke prerežite, napunite kremom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i jagodama te poklopite.