ZATVORENA ULICA RAČKI

Zbog odrona kamenja Ulica Franje Račkog do daljnjeg je zatvorena za sav promet

Zbog odrona kamenja Ulica Franje Račkog do daljnjeg je zatvorena za sav promet

Obilne kiše koje su padale po gradu proteklih su dana čini se najmanji problem Rijeke. Padalo je i kamenje, a samo je sreća zaslužna da stradalih nema. Ulica Rački na koju se odronilo kamenje danas je, devet dana kasnije, zatvorena za promet.
Kad bi za svako otvaranje i zatvaranje cesta u i oko grada Riječani dobili jednu kunu, većina smatra krize ne bi ni bilo. Tridesetak kubika kamenja nakon velike kiše srušilo se na cestu u Ulici Franje Račkog. Postavljena zaštitna ograda zaustavila je dio materijala, ostatak je maknut s ceste, a na sreću na putu kamenju nisu se našli automobili.
– Pristupilo se pregledu terena sutra se počinje s čišćenjem preostalog nestabilnog materijala s pokosa – kazao je Ivan Delač iz Hrvatskih cesta.
Nakon izrade dokumentacije kreće sanacija, a cesta će biti zatvorena dok se ne ukloni nestabilni materijal.
– Svi znamo da je cesta opasna međutim sve je vezano za financijska sredstva. U ovoj godini recesije teško da se može očekivat da će se sve sanirati – dodaje Delač.
Na žalost kamenje ne zna da je recesija. Procjena građevinskog instituta odnosila se na donji dio, o ovome se nije razgovaralo, tvrde iz riječke ispostave, koja će nakon pregleda, prijedlog sanacije poslati Hrvatskim cestama u Zagreb gdje se donosi konačna odluka.
A kako kamenje ne pada po zagrebačkim tablicama prije pet godina sanirao se samo dio stijena, točno do mjesta koji se sada odronio.
Ne pomažu ni vozači, koji zanemaruju barikade znakova zabrane prometa. Problemi s prometom u gradu su postali dio njegova identiteta, no Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se gužve događaju i na zatvorenim cestama.