Zatvorene tribine: Finale Kupa i posljednje kolo Prve HNL bez publike

the-ball-488705_1920

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

 

“Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju. Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja”, stoji u HNS-ovu priopćenju.

Izmjene propozicija znače da će nogometaši Rijeke idućega vikenda protiv Istre 1961 igrati na Rujevici bez publike kao i 1. kolovoza u finalu Kupa na Šubićevcu protiv Lokomotive. Iako se izričito ne navodi ova mjera se vjerojatno odnosi i na utakmice kvalifikacija za popunu Prve HNL između Istre 1961 i Orijenta 1919 što znači da će Puljani i Krimejčani igrati 3. kolovoza na Kantridi bez prisustva gledatelja