Zavirili smo u najbolje apartmane u Rijeci po izboru booking.com-a

app

Biti među najboljima u gradu velika je čast, a biti pritom na samom vrhu liste neprocjenjivo je iskustvo i nagrada, slažu se iznajmljivači čiji su apartmani, prema mišljenju gostiju na booking.com-u zauzeli vodeća mjesta na ljestvici najboljih u gradu Rijeci. Prestižno prvo mjesto zauzeli su apartmani Del molo.

– Stvarno super vijest, lijepo je. Mi se stvarno trudimo i mislim da smo skupili jako puno ocjena, da imamo 9.9 prosjek to je ovako 9.9. od 10 jako rijetko za vidjet – rekao je vlasnik apartmana Del molo, Valentino Rački.

Gosti jako cijene izgled i opremljenost apartmana, a visoko na listi prioriteta, tvrdi Valentino, je i čistoća.

– Mislim da je najbitnije da gosti osjete da se čovjek trudi čak i ako vide neki nedostatak neće uzet za zlo jer vide da smo stvarno na raspolaganju, da se trudimo maksimalno da im bude dobro i da pomognemo na bilo koji način da im bude čim ljepše u Rijeci – objasnio je Rački.

Vijest da su prema ocjenama gostiju zauzeli drugo mjesto u gradu ugodno je iznenadila vlasnike apartmana Mille smještenog na jednoj od najprometnijih ulica u gradu.

– Sad vidimo da apartman nisu samo zidovi i izgled apartmana nego da je to i ono što mi pružimo našim gostima koji dolaze, dajemo neke male znakove pažnje, pokušavamo da im je ugodno i u apartmanu i u našem gradu – rekla je Nikolina Drpić.

A to nije uvijek jednostavno jer se na neke stvari ne može utjecati. Radovi u Krešimirovoj ulici gdje je apartman smješten posljednjih im godinu dana otežavaju rad.

– Bio je recimo jedan događaj koji nam je napravio malo veći problem da smo ostali bez vode u apartmanu, o tome nas nitko nije obavijestio a u tom trenutku su bili gosti ovdje pa smo im mi morali nosit vodu, ispričavati se gostima – dodala je Drpić.

Problemi su to ipak koji ne stanu u istu rečenicu s onim koji im je u potpunosti zaustavio rezervacije. Pandemija koronavirusa izazvala je minus koji se u gradu Rijeci samo u svibnju mjerio sa 94% manje dolazaka i čak 85% manje noćenja.

– Palo je preko 50, 60% sigurno naspram prošle godine ali evo otkad su najavili otvaranje granica sad sredinom 6. mjeseca su nam počele stizat nove rezervacije – kazao je Rački.

– Kontaktiraju nas najviše hrvatski državljani, a sad su sve više počeli zvati i Talijani i Slovenci pa ćemo vidjet kako će se sve to odvit sa mjerama i nadamo se da će ova sezona eto uspjet i bit kao i prošla – rekla je Drpić.

Optimizam gaje i u Turističkoj zajednici gdje su dali sve od sebe kako bi šteta bila što manja.

– U vrijeme korone nismo spavali, TZ grada Rijeke radila je brojne promotivne i digitalne kampanje kako bi se pripremili za novu situaciju i kako bi privukli što veći broj turista – rekla je stručna suradnica za marketing TZ grada Rijeke, Antonija Kardum.

Smještaj se pritom sve više otvara pa je ovaj mjesec na području cijelog Kvarnera bilo otvoreno 39 hotela i 11 kampova. Turisti se polako ali sigurno vraćaju i u Rijeku.

– A naravno očekuje se i puno veći priljev stranih turista otvaranjem granica i kompletnim popuštanjem mjera. Naravno kao i naša primarna tržišta uvijek nam je najveći broj dolazaka iz regije tako da i ovaj put najviše očekujemo goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske – dodala je Kardum.

Gosti pritom vrlo rado biraju obiteljski smještaj koji se unatrag nekoliko godina u gradu značajno razvio pa je u veljači prema turističkom prometu u Hrvatskoj Rijeka u tom segmentu zauzela visoko treće mjesto.