Završen očevid u Crikvenici: Tehnički uzrok požara isključen, stradali majka i sin

vlcsnap-2022-05-19-15h57m25s111

Ulica Braće Car Uračić, noćas je bila mjesto strašne nesreće. Dvoje ljudi izgubilo je svoje živote. Crikvenički vatrogasci brzo su intervenirali i pretragom prvog kata kuće, nisu pronašli vatru nego prostorije ispunjene teškim dimom.

 

-“Međutim daljnjom pretragom prostorija, u jednoj prostoriji su pronađena 2 tijela, koja su odmah iznesena izvan same etaže i predana hitnoj medicinskoj pomoći., rekao je zapovjednik  Javne vatrogasne postaje Crikvenica.

U stanu je bilo požara, za kojeg se pretpostavlja da se ugasio prije dolaska vatrogasnih službi.

-” Kod samog dolaska u stan, nije bilo nikakve vidljive vatre, jer je pretpostavka da je usljed nedostatka kisika, a pošto su bila zatvorena sva vanjska i svi vanjski otvori, došlo je vjerovatno do gašenja same vatre. Jer je prostor bio ispunjen dimom i nije bilo više samog gorenja, kaže Hrelja i inapominje kako Uzrok požara koji je nastao u jednoj od prostorija još nije poznat.

 

 

No policija je u suradnji s protupožarnim inspektorom, završila očevid požara u stanu obiteljske kuće u Crikvenici. Prema rezultatima očevida, utvrđeno je da je požar izbio u sobi u stanu te se kao uzrok isključuje tehnički čimbenik.

U požaru je smrtno stradalo dvoje hrvatskih državljana u dobi od 45 i 72 godine čija su tijela prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije. Riječ je o sinu i majci. 

Materijalna šteta nastala požarom bit će naknadno utvrđena