Završeni svi radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje crikveničke luke

Realizacijom ovog projekta u vrijednosti od 33 milijuna kuna, zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka

crikvnica luka

Službeno su završeni svi radovi na projektu „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“ koji predstavlja dosad najveće ulaganje u lučko područje pod upravljanjem Županijske lučke uprave Crikvenica i jedno od najvećih ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

U sklopu najznačajnijeg projekta od osnivanja Županijsko lučke uprave Crikvenica, izgrađeno je 130 metara sekundarnog lukobrana i 50 metara gata Mala palada koji u potpunosti mijenjaju vizuru crikveničke rivijere. Dovršeni objekti popločani su kamenom te opremljeni prihvatnim napravama za vezivanje brodica (bitvama i anelima), priključnim ormarićima za struju i vodu te protupožarnim hidrantskim vodom. Također, čelo sekundarnog lukobrana krasi i novopostavljeni svjetionik.

Iznimno sam zadovoljan finalnim izgledom nove crikveničke luke, koja je ovom gradu dala potpuno novu vizuru. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svim izvođačima radova koji su neumorno radili na projektu, ali i svim građanima Crikvenice na njihovoj potpori prilikom trajanja radova“, rekao je Mario Kružić, ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica.

Skorim završetkom projekta ispunit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velikog značaja za stanovništvo otoka, znajući da godišnje preveze oko 15 tisu

a putnika. Nadalje, stanovnicima otoka Krka omogućit će se bolja pristupačnost medicinskim te uslugama obrazovanja te stvoriti preduvjeti za zapošljavanje na kopnu.

Projekt je gotovo u cijelosti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet. Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.