Završeno je uređenje Parka seniora u Volosku!

Za uređenje je Primorsko-.goranska županija izdvojila 3 milijuna kuna. 

park seniora

Park seniora, otvoren u Domu za starije Volosko za svoja 123 korisnika znači prostor za druženje i mjesto za radnu terapiju. “ Oni ovdje imaju gdje prošetati, ta šetnja njima traje barem 20-tak do pola sata koji su njima nužni svaki dan da bi oni bili u pokretu , također u dvorištu rade naši fizioterapeuti te radni terapeuti. ” – objasnila je Gordana Saršon, ravnateljica Doma za starije osobe Volosko.

Uređenja Parka seniora u Domu za starije osobe Volosko u drugoj fazi uključivalo je postavljanje lifta čije su dimenzije dovoljne za prijevoz nepokretnih stanara, uređenje pristupne staze, postavljanje zaštitnih ograda te hortikulturno uređenje okoliša. Primorsko-goranska županija je za uređenje Parka seniora izdvojila 3 miilijuna kuna, ali tu ulaganja ne staju. “ Ovaj objekt smo kupili prije par godina, proširili kapacitete imamo i objekt preko puta za Opatiju, imamo 12000 m2 za eventualno daljnja ulaganja. Mislim da su naši domovi novije generacije koji pružaju individualnu skrb, dobru kvalitetu života i prehrane. ” -naglasio je Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije. 

U 4 županijska Doma za starije boravi više od 800 korisnika. Velika većina njih je i više je nego zadovoljna uslugama koje koriste, što je pokazalo i posljednje ocjenjivanje.