ZAVRŠILO 5. GODIŠNJE DOBA

Riječki karneval proslavio 30. rođendan, čestitara 8.000 u 102 maškarane grupe

Riječki karneval proslavio 30. rođendan, čestitara 8.000 u 102 maškarane grupe

Sretan 30. rođendan! Bila je to najčešće izgovorena riječ na jubilarnom Riječkom karnevalu. Čestitara je bilo više od 8.000, raspoređenih u 102 grupe. Uz gledatelje iz Rijeke i okolice, najluđi karnval došli su vidjeti i gosti iz drugih drugih dijelova Hrvatske, ali i Slovenije, Italije i Austrije. Među gledateljima su bili i brojni ugledni gosti, a da bi karneval dobio pridjev međunarodni, pobrinule su se karnevalske skupine iz Crne Gore, Italije, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Čak 157 novinarskih akreditacija izdano je za karnevalsku povorku i to za medije iz Austrije, Slovenije, Singapura, Njemačke, Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine. 
Veliku povorku, već tradicionalno, najavile su prve riječke maožoretkinje, a karneval su priveli kraju oko 20 sati Halubajski zvončari, nakon čega je na Adamićevom gatu spaljen pust – Edvardić Kulen. Meštar Toni vratio je gradonačelniku Vojku Obersnelu ključ grada, na čuvanje do idućeg karnevala.
Ako slike govore više od tisuću riječi, one koje su poslane iz Rijeke ispričale su još jednu nezaboravnu karnevalsku priču, koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. Budi što želiš! Dođi i iduće godine na Riječki karneval!