ZAVRŠNA FAZA RADOVA

Barem na dionici Diračje-Škurinje

Barem na dionici Diračje-Škurinje

Radovi na punom profilu riječke obilaznice – prometne žile kucavice našeg grada, ušli su u završnu fazu – barem na dionici Diračje-Škurinje. Nakon što je prije mjesec dana u promet pušten novi južni kolnik, ovih je dana završena i obnova starog sjevernog kolnika.
Završni radovi bit će gotovi do utorka, kada počinje tehnički pregled. U njemu će sudjelovati gotovo 50 stručnjaka iz Ministarstva graditeljstva, Autoceste Rijeka-Zagreb kao investitora, Grada Rijeke, policije, vatrogasaca – pojednostavljeno svih institucija koje su na bilo koji način davale suglasnost za novu dionicu. Tehnički pregled trebao bi biti gotov do kraja tjedna, a ne bude li primjedbi, dionica Diračje-Škurinje imat će za najviše tjedan dana dvije prometne trake u svakom smjeru. Tada bi se i prometne gužve, prije svega na zapadnim dijelovima grada, trebale smanjiti.
– Tu su u funkciji čvor Rujevica, Škurinje i Diračje gdje bi se na neki način rasteretila gužva te sam grad Rijeka. Što se tiče ovog drugog dijela to je na neki način najbitnije za tranzit jer između Orehovice i Škurinja nema nijednog priključka. Ja mislim da se napravio velik posao za Grad Rijeku – rekao je glavni inženjer dionice Diračje-Škurinje Nikica Knežević.
I dok je dionica Diračje-Škurinje izvedena u planiranim rokovima, nastavak do Orehovice kasni i to zbog zahtjevnog mosta Rječina. On bi trebao biti gotov u rujnu, nakon čega slijedi obnova postojećeg kolnika.
– Do kraja godine svakako bi trebalo sve to biti u prometu, zaključuje Knežević.