Završnica domaćeg autorally prvenstva vozit će se na 1. Čavle Rally Challengeu

Završno natjecanje sezone Prvenstva Hrvatske te Međunarodnog Zonskog Prvenstva Hrvatske u autorallyju vozit će se 11. i 12. studenog na potpuno novom natjecanju – 1. Čavle Rally Challengeu 2022. Središte rallyja, shakedown i tri brzinska ispita bit će na Automotodromu Grobnik, a vozit će se i brzinski ispiti Platak i Gornje Jelenje po tri puta. Ceremonijalni start održat će se na parkiralištu u Čavlima u petak 11. studenog u večernjim satima, gdje će uoči njegova početka biti moguće razgledati natjecateljska vozila. Ukupna duljina itinerera je 149,15 km, od čega 75,18 brzinskih ispita. Organizaciju natjecanja potpisuje AK Poreč Motorsport uz suorganizaciju Skok Racinga 1993.

Dionica preko Platka bila je ove sezone dio WRC Croatia Rallya koji je vožen u travnju. Stoga će posadama koje će nastupiti na Čavle Rally Challengeu predstavljati poseban izazov, iako će biti razlomljena u dva dijela – BI Platak dugačak 7,25 km te BI Gornje Jelenje dužine 8,69 km. Prije svakog odlaska prema Platku vozit će se BI Grobnik, koji će posadama poslužiti kao svojevrsno zagrijavanje za tehnički puno zahtjevniju planinsku sekciju rallyja. Svi brzinski ispiti na rasporedu su u subotu, 12. studenog, dok će posade dan ranije provesti u upoznavanju staze. Na posljednjem natjecanju sezone odlučivat će se pobjednik u ukupnom poretku, ali i slavodobitnici u klasama 2, 4 i 5 što publici jamči zanimljive i atraktivne vožnje. Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske također iščekuje svojeg pobjednika u „generalci”, a borbe će se voditi i po klasama. U središtu pozornosti bit će kvartet Juraj Šebalj, Viliam Prodan, Nenad Lončarić i Alfred Kramer koji će se boriti za vrh ukupnog poretka PH, dok su Kramer i Prodan unutar klasa u PH i MZPH „udaljeni” samo dva boda.

Nakon shakedowna i ceremonijalnog starta koji su na rasporedu u petak, subotnji program počet će u 8:36 kad će startati prvo vozilo na Automotodromu Grobnik, gdje se prva posada na cilju natjecanja očekuje u 16 sati. 

Čavle će osim završnom rallyju sezone biti domaćin i dodjeli priznanja najuspješnijim rally posadama i organizatorima sezone 2021. Hrvatskog auto i karting saveza. Svečanost će se održati u petak, 11. studenog u Domu kulture Čavle s početkom u 20 sati.