Zbog povećane pojave glodavaca na Turniću zatvoren je vrtić Grdelin, djeca premještena na druge lokacije

grdelin

Nakon provođenja podzemnih građevinskih radova i miniranja proboja za trasi ceste D403, došlo je do migracije i povećane pojave glodavaca na širem području Turnića i Krnjeva koje obuhvaća i prostor na kojem je smješten vrtić Gardelin. 

Unatoč hitno poduzetim mjerama deratizacije i dezinfekcije, problem nije do kraja riješen te se planira intenzivnije tretiranje ovoga područja.

Stoga je, radi preventivne zaštite djece koja pohađaju Dječji vrtić Gardelin, odlučeno da se ona izmjeste na druge vrtićke lokacije, odnosno u vrtiće Turnić, Krnjevo i Zvonimir Cviić. O navedenom su obavješteni roditelji, a radi se o privremenoj intervenciji dok se problem s glodavcima na navedenom gradskom lokalitetu ne riješi. Vrtić Gardelin zatvara se 27. svibnja, a djeca će na novim lokacijama biti smještena od 31. svibnja do daljnjega, vjerojatno do okončanja ljetne organizacije rada.

U razdoblju dok vrtić bude zatvoren, odnosno do 31. kolovoza, sustavno će se primjenjivati mjere pojačane deratizacije i dezinfekcije vanjskih i unutrašnjih prostora vrtića, stoji u prioćenju iz Grada Rijeke