Zbog radova se zatvara prometnica u naselju Šodići u Kostreni

radovi općenito

Od 11. do 31. siječnja 2021. godine privremeno se uvodi zabrana odvijanja prometa lokalnom cestom (LC 58054) u naselju Šodići u Kostreni kako bi se omogućilo sigurno izvođenje radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi.

Promet će biti zabranjen dijelom lokalne ceste u naselju Šodići u dužini od 90 metara od kućnog broja 24 do kućnog broja 28, odnosno na dijelu između lokacije udaljene oko 100 metara od Doma zdravlja Kostrena u pravcu naselja Sveta Lucija i oko 110 metara nakon raskrižja lokalne ceste broj (LC 58054) s nerazvrstanim cestama prema stambenom naselju Glavani, Šubati i Raspelje. U tom razdoblju privremene zabrane prometa autobusne linije javnog prigradskog prometa 10 i 10A vozit će izmijenjenom trasom. Informacija o izmjenama bit će pravovremeno dostupna na autobusnim stajalištima te objavljena na internetskim stranicama KD Autotrolej d.o.o.

Radovi zbog kojih se u drugoj polovici siječnja 2021. uvodi zabrana odvijanja prometa dijelom lokalne ceste u naselju Šodići dio su investicije kojom je u studenom 2020. godine započela gradnja oko 140 metara sanitarne kanalizacije sa crpnom stanicom te gradnja oko 70 metara vodovodnog ogranka i zamjena 60 metara postojećeg vodovoda u naselju Šodići. Predviđeni rok završetka radova je u veljači 2021. godine. Vrijednost izvođenja radova te provođenja nadzora i koordinacije II (zaštite na gradilištu) iznosi ukupno 1.202.655,50 kuna bez poreza na dodanu vrijednost.

Izvođač radova: VODOGRADNJA RIJEKA d.o.o. iz Kukuljanova

Nadzorni inženjer: RIVERING 06 d.o.o. iz Rijeke

Koordinator II zaštite na gradilištu: Strojarstvo i zaštita d.o.o. iz Rijeke

Investitor: KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.