Zbog utakmice Hajduka i Šibenika u srijedu će biti zatvorena cesta Rujevica – Hosti

U srijedu, 24. svibnja, na riječkoj Rujevici (stadion HNK Rijeka), s početkom u 19 sati odigrat će se nogometna utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Hajduk i HNK Šibenik.Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije proglasio je navedenu utakmicu utakmicom visokog rizika. Policijska uprava primorsko-goranska će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog,poručili su iz Ravnateljstva policije. U tijeku je intenzivna komunikacija između nogometnih klubova, HNS-a i policije oko pripreme i provedbe osiguranja navedenog susreta.Zbog provedbi mjera osiguranja na području grada Rijeke, cesta od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti bit će zatvorena za promet od srijede, 24. svibnja 2023. godine od 12:00 sati do ponoći.

Obavijest za posjetitelje/gledatelje

Ulazi na stadion Rujevica bit će otvoreni od 16 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle očekivane gužve u prometu i parkiranju, kao i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Prihvat navijača HNK Hajduk

Za navijače HNK Hajduk glavni prihvatni punkt je Kikovica – Soboli, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 15 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici.Navijači HNK Hajduk, koji dolaze organizirano vlakom iz Splita, bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije.

Prihvat navijača HNK Šibenik

Navijači HNK Šibenik bit će u organizaciji policije i HNS-a pravovremeno prepraćeni u zonu stadiona Rujevica.Svim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punktova predviđenih za prihvat, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate navijača od izlaza s autoceste do stadiona.