Teretni vlak udario u vozilo HŽ-a, radnici se na vrijeme sklonili s pruge

Teška željeznička nesreća dogodila se na pruzi Meja – Škrljevo.

Teretni vlak pun kukuruza udario je jutros na pruzi između Škrljeva i Meje u pružno vozilo HŽ Infrastrukture, pri čemu je teretni vlak iskočio iz tračnica.

-“Teretni vlak je prošao kroz kolodvor Meja iako se tamo trebao zaustaviti i naletio na naše vozilo. Tom prilikom nije nitko ozlijeđen niti je itko poginuo, kada se istaga završi znat će se uzrok, rekao nam je Darko Barišić,član Uprave HŽ Infrastrukture.

Nesreća se dogodila u 8 sati i 49 minuta. Na licu mjesta zatekli smo Vladu koji živi u kući pored pruge

-“Ja sam čuo da svira sirena i kad je taj vlak prošao, prošao je neuobičajno brzo i kako sam čuo od ljudi njemu su otkazale kočnice i kako je prolazio on je pobro to vozilo, ispričao nam je Vlado Trbović.

Teretni vlak prevozio je kukuruz iz Koprivnice u Rijeku. Teška motorna drezina na koju je vlak naletio služi za održavanje željezničke infrastrukture i u trenutku nesreće obavaljala je svoj uobičajan posao. Srećom, radnici HŽ Infrastrukture koji su u tom trenutku radili na pruzi, na vrijeme su upozoreni.

-“Prometno osoblje HŽ Infastrukture kada su vidjeli da se teretni vlak nije zaustavio u Meji radio vezom su javili našim djatnicima na pruzi koji su se hitno sklonili s pruge i izbjegli nesreću, rekao je Barišić.

Željeznički promet prema Rijeci je u prekidu. I još se ne zna kada će biti otvoren. Osim prevrnute kompozicije, oštećen je i dobar dio željezničke pruge kao i sustav električnog napajanja.