Željko Kruneš optužen za pokušaj dva ubojstva i prijetnje bivšoj djevojci

99999

Za dva pokušaja teškog ubojstva, sprečavanje dokazivanja i oštećenje tuđe stvari optužen je Željko Kruneš (52), bivši šef kriminalističke policije PU primorsko-goranske, a optužnicu je protiv njega podiglo ŽDO Pula,javlja večernji.hr

Tereti ga se da je sredinom lipnja 2015. u Rijeci, nagovarao drugu osobu da usmrti druge dvije osobe. Konkretnije, htio je ubiti unuka Slavice Šote, poduzetnice s kojom je imao sporove. No osoba koju je nagovarao na ubojstva nije to i napravila. Nadalje, optužen je da je prijetio svjedokinji, inače ženi koja je s njim nekada bila u bliskoj vezi, koja je u prethodnom postupku svjedočila protiv njega, prenosi Večernji list. 

 

Ona se zbog toga uplašila, pa kada je pozvana kod suca istrage, kako bi iskazala ono što zna, nije svjedočila. Osim toga, optužen je i da je 15. travnja 2018. u Rijeci, s nakanom da iz osvete ošteti automobil koji je koristila njegova 50-godišnja bliska prijateljica, službenim vozilom kojim je upravljao udario u njezino vozilo, pri čemu je oštetio oba vozila.  

 

Kruneš je tek nedavno, početkom rujna dobio otkaz i to zbog nedopuštenog korištenja vozila van radnog vremena te zabijanja službenim vozilom u vozilo bliske prijateljice. Zbog toga je MUP protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, koji je okončana tako da je dobio otkaz.

 

Zanimljivo je da je otkaz dobio zbog toga, a ne zbog naručivanja nečijeg ubojstva. Slavica Šota i njezina kći Josipa Novalić godinama su javno upozoravale na ponašanje, no nitko nije reagirao službeno dok žena s kojom je nekada bio u intimnoj vezi nije istupila javno.

Ona je novinarima emisije Provjereno ispričala kako joj joj je prijetio te kako je sve eskaliralo kada se on u lipnju 2018, službenim vozilom zabio u njezino vozilo. Kruneš je tek u veljači lani smijenjen s funkcije načelnika kriminalističke policije PU primorsko-goranske. Nakon toga je premješten u Policijsku postaju u Crikvenici, gdje je radio do otkaza. (Večernji list)