Željko Linšak naslijedio je Vladimira Mićovića na čelu Zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Na sjednici Upravnog vijeća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ , Željko Linšak, dosadašnji zamjenik ravnatelja NZZJZ PGŽ, imenovan je novim ravnateljem ove županijske ustanove.

„Velika je čast, ali i odgovornost nastaviti s ekspanzijom javnozdravstvenih aktivnosti, projekata i angažmana s ciljem prevencije bolesti i zaštite zdravlja građana naše Županije. NZZJZ PGŽ, i u uvjetima pandemije, nastojao je maksimalno sudjelovati u prevenciji kroničnih bolesti te aktivno provoditi planski usmjerene aktivnosti s ciljem poboljšanja zdravlja opće populacije. Smatram da je trenutna slika NZZJZ PGŽ dobar temelj za daljnji razvoj novih projekata i aktivnosti iz područja javnog zdravstva, koji će u konačnici biti ulog u zdravlje sadašnjih, ali i budućih generacija“. – izjavio je novi ravnatelj, on je na toj funkciji naslijedio Vladimira Mićovića koji je otišao u mirovinu

Doc.dr.sc. Željko Linšak, dipl.sanit.ing. magistrirao je toksikologiju te doktorirao biologiju, a trenutno je i docent na Katedri za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.