Zgrada hemodijalize u funkciji do kraja godine

Radovi na zgradi hemodijalize ušli su u završnu fazu

Radovi na zgradi hemodijalize ušli su u završnu fazu

Dvije godine od početka izgradnje, radovi na novoj zgradi hemodijalize – prvog objekta novog riječkog KBC-a ušli su u završnu fazu. Krajem rujna, izvođač će zgradu vrijednu 50 milijuna kuna predati KBC-u, slijedi postavljanje 10 milijuna kuna opreme da bi najkasnije do kraja godine današnji Zavod, a buduća Klinika za nefrologiju i dijalizu uselila u novu zgradu.
– Radi se o vrijednom projektu koji zapravo riječku medicinu zaista vodi u 21. stoljeće i možemo reći da je to jedan pravi reprezentativni objekt – rekao je pročelnik Zavoda za nefrologiju i dijalizu riječkog KBC-a, doc. dr. sc. Sanjin Rački.
Riječ je o 4 etaže s 3 000 četvornih metara prostora – dvostruko većoj površini nego dosad gdje se dijalizom liječi 200 bolesnika s kroničnim bubrežnim zatajenjem.
S današnjih 25, broj priključaka za hemodijalizu povećat će se na 50. Dobra je vijest da se, zbog povećanja kapaciteta, neće svi koristiti.
– Mi smo zapravo dali jedan zalog za budućnost i mogućnost proširenja koje neće bit potrebno tako skoro, jer je ova zgrada napravljena da zadovolji kapacitet dijalize barem u idućih 20, pa i više godina – dodaje doc. dr. sc. Rački.