Žive jaslice u nedjelju na Trsatskom kaštelu

Blagdanska atmosfera je u zraku, Božić na vratima, a pred nama je vikend koji će na Trsatskoj gradini biti ispunjen zanimljivim programom!

ive jaslice Trsat

 

U petak će u adventskom parku posjetitelje rasplesati DJ Bruns Lay, dok u subotu slijedi nastup DJ-a Daddy, kojeg će na saksofonu pratiti Tony T Sax.

U nedjelju posjetitelje očekuje raznolik program – u 11.30 sati pravu glazbenu poslasticu spremaju solisti Male škole pjevanja te dječjeg zbora Tratinčice i Male tratinčice iz Kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak. Klinci i klinceze izvodit će prigodne blagdanske pjesme, a predstavit će se i s popularnim pjesmama koje su uvježbavali sa svojim vokalnim mentorima i voditeljicama.

U nedjelju u 18.00 sati Zajednica Krista Kralja iz Rijeke uprizorit će glazbeno – scensko skazanje živih jaslica u došašću. Preko 30 kostimiranih članova na jedinstven će način ispričati priču o Kristovom rođenju u bajkovitom ambijentu Trsatske gradine. Uz zanimljivu priču s mnoštvom scenskih elemenata, kostimiranim izvođačima te izvedbu prigodnih božićnih pjesama, Zajednica će živopisno prikazati događaje koji su prethodili rođenju Isusa, a potom će na radost sveg svijeta, stići i sveta obitelj.

U adventskom parku posjetitelje će zabavljati DJ Bruns Lay, a i ovog će vikenda od 17.00 sati mališani imati priliku fotografirati se s Djed Mrazom i u njegovoj kući, pokraj kamina i mnoštva poklona, stvoriti božićne uspomene. Predbožićni vikend idealno je vrijeme za blagdanske gastro užitke kojih na Trsatskoj gradini ima na pretek, ali i savršen trenutak za pronalazak ručno rađenih božićnih poklona koji se nude u adventskom parku i u spilji.