Župan sa suradnicima obišao novoizgrađeni Dom zdravlja u Novom Vinodolskom

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, pročelnicima Đulijom Malatestinić i Ljudevitom Krpanom, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, obišli su danas novoizgrađeni objekt u Doma zdravlja u samom centru Novog Vinodolskog.

Dom zdravlja Novi V1

 

U novom objektu veličine 762 četvorna metra, četiri su ordinacije obiteljske, dvije dentalne medicine, jedna pedijatrije, turistička ambulanta, dentalni laboratorij i patronažna soba sa popratnim prostorijama U sklopu objekta je i otvoreno parkiralište s 22 mjesta od čega su 4 namijenjena osoba s invaliditetom. Izgradnja je započela u travnja prošle godine, a ukupna investicija iznosi 11,5 milijuna kuna.  Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo uspješnim dovršetkom projekta te naglasio da je ovo prvi novoizgrađeni dom zdravlja županijske ustanove Doma zdravlja. „Išli smo na model da postojeći stari objekt koji se nalazi uz samo more prodamo, a isto ćemo pokušati i u drugim gradovima, u planu je Opatija ukoliko postignemo dogovor. Zahvaljujem Gradu Novi Vinodolski što su ustupili zemljište za ovaj objekt te smo partnerski dogovorili projekt i osigurali mještanima Novog ovako kvalitetan prostor. U vrijem COVID epidemije otvaranje ovakvog objekta ujedno je i poruka stanovnicima da itekako vodimo računa o njihovom zdravlju“, rekao je župan.

Gradonačelnik Velimir Piškulić zahvalio se Županiji i Domu zdravlja PGŽ što su omogućili da građani Novog Vinodolskog dobiju novi zdravstveni objekt kakav i zaslužuju. Rekao je nadalje kako se nada da će uz postojeće ordinacije u novom objektu useliti i druge specijalističke ordinacije. Ravnatelj Mozetič istaknuo je da se o ovoj investiciji počelo razgovarati prije šest godina, a financiranje se osiguralo kreditnim zaduženjem Doma zdravlja Primorsko – goranske koje se planira zatvoriti realizacijom prihoda od prodaje postojeće zgrade. Razliku u pokriću troškova građenja snositi će grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ.

Na ovom području broj stanovnika kojima se pruža zdravstvena zaštite je 5000 dok se tijekom sezone ta brojka višestruko povećava. Novim objektom Doma zdravlja ujednačava se i poboljšava kvaliteta zdravstvene zaštite te dostupnost usluge,  kako mještanima Grada Novog Vinodolskog tako i njihovih gostiju.