Župan Zlatko Komadina primio darivatelje krvi iz PGŽ

Zahvalnice su za 55 darivanja krvi dobile Adriana Višak, a za 95 darivanja Sonja Maksan Trbović. 125 puta su darovali krv Ivo Burić, Bruno Calderara, Dejan Cetina, Gani Kinoli, Ivan Pribanić, Roberto Žigulić i Ivica Car. Za 150 darivanja zahvalnica je uručena Miloradu Drči, a za 175 Zdravku Rubeši.

prijemdarivatelji

Povodom 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Primorsko-goranske županije kojima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni. Čestitajući im njihov dan župan Komadina rekao je kako je teško pronaći dovoljno riječi zahvale darivateljima na njihovoj humanosti i nesebičnosti te ogromnom doprinosu u spašavanju ljudskih života. Pozvao je sve koji mogu da usprkos pandemiji koronavirusa daruju krv kako bi se našim bolnicama osigurale dovoljne količine krvne plazme. Dodao je da se kroz ovakve prijeme osim izražavanja zahvale i poštovanja darivateljima „rekorderima“ upućuje poziv i drugima da se uključe i odazovu pozivu na darivanje krvi. Ravnateljica Društva crvenog križa PGŽ Vesna Čavar rekla je kako je naša Županija premrežena velikom obitelji aktivista Crvenog križa i darivateljima krvi te im se zahvalila na svakoj kapi koju su donirali i time spasili živote. Zahvalnice su za 55 darivanja krvi dobile Adriana Višak, a za 95 darivanja Sonja Maksan Trbović. 125 puta su darovali krv Ivo Burić, Bruno Calderara, Dejan Cetina, Gani Kinoli, Ivan Pribanić, Roberto Žigulić i Ivica Car. Za 150 darivanja zahvalnica je uručena Miloradu Drči, a za 175 Zdravku Rubeši.

U ime svih darivatelja obratio se Zdravko Rubeša koji je čak 175 puta darovao krv: „Mi ovdje prisutni dali smo preko 500 litara krvi. Želja nam je prenijeti na mlađe naraštaje da krenu našim stopama“.