Županija

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja stručna baza Sveučilišta u Rijeci

Na prijedlog Filozofskog fakulteta, Senat Sveučilišta u Rijeci donio je odluku da se Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja te Državnom arhivu u Rijeci dodijeli status Stručne baze Sveučilišta. Kako je na današnjem predstavljanju ove suradnje istaknuo župan Zlatko Komadina, dodijeljeni status potvrda je vrijednosti rada Pomorskog i povijesnog muzeja koji doprinosi kvaliteti razvoja muzejske djelatnosti u Republici Hrvatskoj te je kao takav prepoznat i od strane Sveučilišta. “Moram naglasiti da Primorsko-goranska županija ima izvrsnu i široku suradnju s našim Sveučilištem, a s ovim statusom Pomorski i povijesni muzej jača suradnju s Filozofskim fakultetom na način da postaje nastavna baza fakulteta za provođenje stručne nastave. Takvu su suradnju već uspostavile i županijske zdravstvene ustanove koje su nastavna baza Medicinskom fakultetu. Rekao bih da pokazujemo hrvatskoj javnosti nadstandard u obrazovnom procesu na Sveučilištu. Vjerujem da će ovdje mnogi studenti steći kvalitetna stručna znanja koja će im služiti u njihovom daljnjem životu i radu“, poručio je župan.

Pročitaj više

Goranske priče

Primorsko-goranska županija kroz deset godina uložila je u Platak 70 milijuna kuna i razvila ga u atraktivnu cjelogodišnju destinaciju. Sljedeća investicija je rekonstrukcija žičare Radeševo.

Nova ulaganja donijet će kvalitetu više Platku, već sada omiljenoj zimskoj ali i ljetnoj destinaciji brojnih riječana i stanovnika ovoga kraja. Bio je ovo svojevrstan uvod u temu današnje emisije, gost emisije je Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra Delnice

Pročitaj više

Nastavak sezone skijanja na Platku

Ljubitelje skijanja razveselit će vijest da je omiljeno skijalište Platak od danas ponovno otvoreno. U funkciji su žičara i pokretna traka Radeševo, a skijati se može na stazi Radeševo 1 

Pročitaj više

Petra Mavrinac:Vijeće učenika poticat će učenike na humanitarni rad i edukaciju

U Županijskim temama ugostili smo Petru Mavrinac, novu predsjednicu Vijeća učenika PGŽ

Pročitaj više

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije

Tema: rad zimske službe

GOSTI:

1. doc.dr.sc.ROBERT MARŠANIĆ, ravnatelj Županijske uprave za ceste PGŽ

2. DANIJEL ŠOŠTAREC, predsjednik Uprave Ceste Rijeka

Pročitaj više

Press Stožera civilne zaštite PGŽ

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite PGŽ, iznijeti su aktualni epidemiološki podaci te ocjena da smo i dalje u trendu stagnacije epidemije koronavirusa.

Pročitaj više

Predstavljanje županijskih projekata i aktivnosti veznih uz zaštitu prirode

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koralja Vahtar-Jurković i ravnateljica JU Priroda Irena Jurić predstavili su bogate programske i projektne aktivnosti te ustanove planirane u ovoj godini. Kako je uvodno rekao župan Komadina, Primorsko-goranska županija po svojoj bioraznolikosti najbogatija je u RH i malo tko ima takvo prirodno bogatstvo. „Kroz našu javnu ustanovu podigli smo razinu čuvanja prirodne baštine. Jedina smo Županija koja je uredila Centre za posjetitelje, prvi u Belom na Cresu, a sada je pred dovršetkom i Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici“, rekao je župan.

Pročitaj više

Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

Press kolegij: Župan Komadina najavio početak velikih investicija u školstvu te program uređenja malih skijališta u svim JLS-ima Gorskog kotara

Pročitaj više

Iako pozvan župan Zlatko Komadina nije prihvatio poziv na svečano otvaranje LNG terminala u Omišlju

Iako pozvan župan Zlatko Komadina nije prihvatio poziv na svečano otvaranje LNG terminala u Omišlju. Projekt je u suprotnosti s mojim stavom i svima je jasno da se ja na to ne mogu odazvati, kazao je..

Pročitaj više

Press Stožera civilne zaštite PGŽ

Epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji i dalje je u smirivanju te možemo reći da smo u relativno povoljnom trendu“, rekao je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite PGŽ ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Pročitaj više

Dan sjećanja na žrtve Holokausta

Na Židovskom groblju na Kozali, kod spomenika žrtvama Holokausta, održana je komemoracija Dana sjećanja na žrtve Holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti.

Pročitaj više