Od sutra ponovno voze Bibliobusi, korisnici ne smiju ulaziti u vozilo

Od sutra, 18. svibnja Gradski i Županijski bibliobus Gradske knjižnice Rijeka ponovno kreću u obilazak stajališta prema redovnom rasporedu.S obzirom da se radi o malom prostoru,a u cilju zaštite zdravlja korisnika i knjižničara, pri dolasku u bibliobus potrebno se pridržavati uputa HZJZ-a te ne ulaziti u vozilo.

Od ponedjeljka, 18. 5. 2020. godine Gradski i Županijski bibliobus Gradske knjižnice Rijeka ponovno kreću u obilazak stajališta prema redovnom rasporedu. 

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora do daljnjega, potrebno je obratiti pažnju na posebne upute.

Raspored Gradskog bibliobusa na linku https://gkr.hr/Vodic-za-korisnike/Lokacije/Gradski-bibliobus

Raspored Županijskog bibliobusa na linku https://gkr.hr/Vodic-za-korisnike/Lokacije/Zupanijski-bibliobus

Važne upute za korisnike

Ako se već zna što bi čitali potrebno je provjeriti dostupnost knjige u katalogu na stranici gkr.hr i najaviti svoju želju unaprijed – e-mailom ili telefonskim pozivom kako bi se knjige unaprijed pripremile. U cilju zaštite zdravlja pri dolasku u bibliobus potrebno se pridržavati uputa HZJZ-a te ne ulaziti u vozilo.

Pri dolasku na stajalište potrebno je formirati red uz održavanje razmaka od najmanje dva metra. Knjige koje se vraćaju potrebno je odložiti u kutiju postavljenu na stoliću uz vrata bibliobusa. Za vraćanje građu nije potrebno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će prema preporukama biti smještena u karantenu na 72 sata te nakon toga spremna za daljnju posudbu. Zbog toga se korisnike moli za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu. Za vremenski period u kojem bibliobus nije obilazio stajališta zakasnina nije obračunavana.

Korisnici se mole da se prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

*NAPOMENA ZA KORISNIKE NA STAJALIŠTU DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE S obzirom na epidemiološku situaciju i u cilju zaštite zdravlja korisnika i osoblja, Gradski bibliobus do daljnjega neće obilaziti stajalište kod Doma za starije i nemoćne.

*NAPOMENA ZA ŠKOLE I VRTIĆE Roditelji koji se brinu o povratu knjiga koje su djeca posudila na stajalištima pred školama i vrtićima, a koje su ostale kući – knjige mogu vratiti bibliobusima prema njihovim redovnim rasporedima stajališta. Ako postoji neka prepreka za to potrebno je kontaktirati e-mailom ili telefonom.

 

Kontakti: Gradski bibliobus mob: 098 983 2497, e-mail: gradski.bibliobus@gkri.hr

Županijski bibliobus mob: 098 983 2498, e-mail: zupanijski.bibliobus@gkri.hr

Kategorija