Županijska skupština PGŽ usvojila proračun za 2023. godinu

Županijska skupština Primorsko-goranske županije usvojila je proračun za 2023. godinu koji je utvrđen u iznosu od 224,2 milijuna eura ili 1,689 milijardi kuna. Od navedenog iznosa, 58,9 milijuna eura odnosi se na rashode i izdatke Županije, a 165,2 milijuna eura na rashode i izdatke proračunskih korisnika. U projekcijskom razdoblju, odnosno u 2024. i 2025. godini, Proračun je planiran na razini od 210,5 milijuna eura, odnosno 211,2 milijuna eura.

Od 42 prisutna vijećnika, podršku proračunu dalo je njih 25, 12 je bilo suzdržanih, a pet protiv.

Izglasavanje proračuna u današnjem nastavku 14. sjednice Županijske skupštine, rezultat je pregovora u kojima je usvojen prijedlog vijećnika Damira Pilepića o osnivanju Povjerenstva za utvrđivanje okolnosti raskida ugovora u projektu dogradnje luke otvorene za javni promet Mrtvaška na otoku Lošinju, a koje će zaključke prezentirati Županijskoj skupštini PGŽ. U Povjerenstvu, prema prijedlogu klubova, neće sudjelovati stranke SDP i HDZ.

Članovi Skupštine većinom glasova podržali su prijedlog o osnivanju četveročlanog skupštinskog Povjerenstva. Za predsjednika je izabran Orjen Petković, a za članove Damir Pilepić, Ivo Vidotto i Nedjeljko Pinezić.